search
Einde van 'The Boys' is aangekondigd en dit is waarom
Series / Nieuws

Einde van 'The Boys' is aangekondigd en dit is waarom

Bedenker Eric Kripke vertelt waarom de populaire serie sneller eindigt dan je zou verwachten.

The Boys-bedenker Eric Kripke heeft bevestigd dat het vijfde seizoen van de serie tevens het laatste zal worden. De uitvoerend producent liet door de jaren heen al vaker blijken dat dit het plan is, maar daar gaan de makers zich dus ook echt aan houden.

Kripke grapte er wel altijd bij dat hij het vaker bij het verkeerde eind had, maar ditmaal had hij het dus aan het juiste eind. Maar waarom eindigt de serie, die met het seizoen juist populairder lijkt te worden?

Magisch getal


Kripke zei er tijdens een interview met Entertainment Weekly het volgende over:

"Dit is een raar scenarist-dingetje, maar drie en vijf zijn de magische getallen voor schrijvers. Een film heeft drie aktes, en tv vijf. Vijf voelt als een mooi rond nummer en lijkt ons genoeg om het verhaal af te ronden, zonder te lang door te blijven gaan. Het was een hele opluchting om dit eindelijk openbaar te kunnen maken."

Geen losse eindjes


De schrijver liet daarnaast weten dat het vierde seizoen op een dusdanige manier is gemaakt dat het publiek op natuurlijke wijze de verwachting heeft dat er nog maar een paar afleveringen volgen om het verhaal te eindigen.



Kripke wil hiermee voorkomen dat de serie onnodig door blijft gaan, zoals het geval was met zijn creatie Supernatural. Die serie liep nog 10 seizoenen door na zijn vertrek.

Morgen is het zover!


Terugkerende acteurs in seizoen 4 zijn Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Antony Starr, Jessie T. Usher en Chace Crawford. Jeffrey Dean Morgan is een van de grote nieuwkomers.

De eerste drie afleveringen van The Boys seizoen 4 zijn vanaf morgen te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baal jij van dit bericht?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen