search
De Netflix-serie 'Baby Reindeer' deelt onverwachts opnieuw een stevige tik uit
Series / Nieuws

De Netflix-serie 'Baby Reindeer' deelt onverwachts opnieuw een stevige tik uit

Deze controversiële Netflix-productie verdwijnt zo te zien niet zo snel naar de achtergrond.

Komiek Richard Gadd heeft zijn show bewerkt tot een zevendelige miniserie die op alle mogelijke manieren een knaller blijkt. Het beklemmende verhaal is geïnspireerd op zijn eigen ervaring met een vrouwelijke stalker. Baby Reindeer scoort bij het publiek, bij critici en heeft een prijs gewonnen. Daar blijft het echter niet bij.

De serie heeft namelijk The Witcher uit Netflix' Top 10 Engelstalige Series Aller Tijden verdrongen. Baby Reindeer staat momenteel op de tiende plaats van deze lijst.

Gemoederen verhit


De serie begon op 11 april op Netflix en had duizelingwekkende kijkcijfers. Het duurde echter niet lang of de gemoederen raakten behoorlijk verhit. De "echte" stalker, een Schotse vrouw genaamd Fiona Harvey, heeft inmiddels de publiciteit gezocht en dreigt Netflix aan te klagen.

Hier bleef het echter niet bij, want kort daarna gaf de advocate Laura Wray een interview aan de populaire Britse presentator Piers Morgan. In het verleden zijn Wray en haar partner namelijk door Harvey gestalkt. Harvey beschuldigde het echtpaar er zelfs van dat ze hun gehandicapte kind zouden misbruiken.

Ontevreden fans


Naast alle controverse deelt Baby Reindeer ook op een andere manier een tik uit. De serie staat sinds kort op de tiende plaats in Netflix' Top 10 Engelstalige Series Aller Tijden. Daardoor verdween de fantasyserie The Witcher uit deze Top 10. The Witcher worstelt al langere tijd met stevige kritiek en een ontevreden fandom. Anderzijds heeft het bijkomende drama rond Baby Reindeer wellicht bijkomende nieuwsgierigheid opgewekt bij het publiek en bijgedragen aan de kijkcijfers.

Bekijk op instagram


De serie heeft naast de nodige consternatie dus ook voor een omwenteling gezorgd in Netflix' Top 10. Baby Reindeer kun je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij een van de weinige mensen die Baby Reindeer nog niet heeft gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen