search
Hoe gaat het nu met de Terminator 'Cameron' uit 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de Terminator 'Cameron' uit 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles'?

Summer Glau speelde de Terminator Cameron in Terminator: The Sarah Connor Chronicles, maar daarnaast kan je haar ook kennen van andere series.

In 2008 kwam de serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles uit, een spin-off van de Terminator-films. In die serie was er de Terminator Cameron Phillips, die gespeeld werd door Summer Glau. Dit blijft een van haar bekendste rollen, maar hoe gaat het nu met Glau?

Glau is het grootste deel van haar leven ballerina geweest. Haar eerste televisierol was een gastrol in een aflevering van de televisieserie Angel in 2002. In de aflevering speelde ze een ballerina die Giselle van Adolphe Adam danste.

Firefly en Serenity


Nadat ze regisseur Joss Whedon had ontmoet in Angel, werd Glau later gecast in Whedon's kritisch geprezen maar kortlopende serie Firefly als River Tam, een rol die ze later opnieuw vertolkte in het filmvervolg Serenity. Haar vertolking van River Tam, een meisje dat intellectueel begaafd maar mentaal instabiel was door overheidsproeven om een moordprogramma te creëren, werd alom geprezen en leverde haar in 2006 een Saturn Award op voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Voor haar vechtscènes in Serenity volgde ze zes maanden intensieve wushu-training in Alhambra. In een interview gaf Glau aan dat ze eerder auditie had gedaan voor de rol van een Power Ranger (White Wild Force Ranger Alyssa Enrilé) in Power Rangers Wild Force, maar ze verloor de rol aan actrice Jessica Rey voordat ze Whedon ontmoette.

Cameron Phillips


Na Serenity speelde Glau een aantal kleine rollen tot ze in 2008 de rol kreeg van Cameron Phillips in Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Cameron is een hergeprogrammeerde Terminator die door de toekomstige John Connor teruggestuurd werd om Johns jongere zelf en zijn moeder Sarah Connor te beschermen tegen Skynet.



De zevende aflevering van de serie, The Demon Hand, bevatte meerdere scènes waarin Glau (in haar rol als Cameron) ballet danst. Ze speelde ook Allison Young (Camerons menselijke dubbelganger) in de afleveringen Allison from Palmdale en Born to Run van het tweede seizoen. In 2008 won Glau de Saturn Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol op Televisie voor haar vertolking van Cameron.

Verdere carrière


Terminator: The Sarah Connor Chronicles liep twee seizoenen. Daarna speelde Glau in verschillende series. Zo voegde ze zich in 2009 bij de cast van Whedon's Dollhouse voor vier afleveringen in seizoen twee. Ze vertolkte Bennett, de programmeur van een concurrerend Dollhouse. Ze had ook een gastrol als Greta in een aflevering van de serie Chuck in 2010, waar ze herenigd werd met haar Firefly-co-ster Adam Baldwin.



Glau maakte ook deel uit van de groep acteurs die in meerdere projecten van DC zaten. Zo sprak ze de stem in van Kara Zor-El in de originele animatiefilm Superman/Batman: Apocalypse van DC Comics. In de superheldenserie Arrow speelde Glau de terugkerende antagonist Isabel Rochev (Ravager) in het tweede seizoen in 2013.

Netflix- en podcastserie


Glau herenigde zich met haar Firefly-co-ster Nathan Fillion toen ze een gastrol speelde in de webserie Con Man (2015) als Martina en in Castle als Kendall Frost, een aspirant-detective die rivaliseerde met Fillions protagonist.



In 2018 werd Glau gecast in de terugkerende rol van Miss Jones in de Netflix-misdaaddramaserie Wu Assassins. Daarnaast verzorgde ze de vertelling in de Realm-audiopodcast Ctrl-Alt-Destroy, waarin de protagonist een videogameontwerper is die ontdekt dat het spel dat ze heeft gemaakt, is gestolen als onderdeel van een topgeheim project. Deze podcastserie liep van 2019 tot 2021.

Toekomst


Sinds Wu Assassins en de podcastserie Ctrl-Alt-Destroy, is Glau niet meer te zien geweest in een film of televisieserie. Er is op dit moment ook niets gepland, maar Glau kan aanzienlijke betalingen ontvangen door deel te nemen aan conferenties en door haar eerdere rollen te promoten die door haar trouwe fans zo geliefd zijn.



Wil je Glau zien als Cameron in Terminator: The Sarah Connor Chronicles? De serie is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray. Je kan Glau ook zien in haar laatste serie Wu Assassins die te vinden is op Netflix. Ook de andere serie waarin ze speelde, Firefly, kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vond jij Terminator: The Sarah Connor Chronicles een goede serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen