search
Ook Disney+ weet geen vuist te maken met historische sciencefictionserie, hoe kan dat toch?
Series / Nieuws

Ook Disney+ weet geen vuist te maken met historische sciencefictionserie, hoe kan dat toch?

Volgens de makers is alle negativiteit maar van tijdelijke aard.

Na een afwezigheid van drie jaar keerde Doctor Who onlangs terug in een geheel nieuw jasje. Het werd met veel spektakel aangekondigd, alleen heeft de nieuwe versie de kijker nog niet echt kunnen raken.

Showrunner Russel T. Davies, die in het verleden ook verantwoordelijk was voor de succesvolle Doctor Who-reeks met David Tennant in de hoofdrol, laat weten dat de cijfers niet zijn zoals hij had gehoopt.

Ondanks alles overheerst trots


Het nieuwste seizoen is een van die producties die een enorme discrepantie heeft in de waarderingen op Rotten Tomatoes. De critici zijn idolaat, en geven de serie een score van 96%. Het publiek moet er echter niets van hebben en geeft het een erbarmelijke 26%.

Davies laat weten dat hij desondanks erg trots is op de serie en alles wat hij en zijn team hebben gecreëerd. Ondanks de slechte kijkcijfers en waarderingen benadrukte hij dat de cijfers blijven stijgen en voegde eraan toe: "Het komt nog wel".

tussenkopje 2


Tot nu toe heeft Doctor Who dit seizoen gemiddeld 3,8 miljoen kijkers per aflevering in het Verenigd Koninkrijk, wat lager is dan het gemiddelde van 5 miljoen kijkers van seizoen 13. Volgens de makers scoort de serie wel goed bij kijkers onder de 30 jaar.



Davies denkt dat de kijkers nog moeten wennen aan het nieuwe Doctor Who, nu de samenwerking met Disney ervoor heeft gezorgd dat de serie meer op de jeugd gericht is.

Bekijk alle afleveringen van het nieuwe Doctor Who op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Doctor Who is ouderwets

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen