search
Bekend Stephen King-boek wordt verfilmd tot een serie
Series / Nieuws

Bekend Stephen King-boek wordt verfilmd tot een serie

Het belooft weer een typisch King-verhaal te worden en heeft grote namen in de hoofdrollen.

Al decennialang weten grote studio's de meester van de horrorverhalen, Stephen King, te vinden voor nieuwe en spannende verhalen. Binnenkort gaat MGM+ aan de slag met een serie gebaseerd op King's The Institute.

De nieuwe serie voegt zich bij verschillende andere prominente King-projecten die momenteel in ontwikkeling zijn of binnenkort zullen worden uitgebracht. Aanvankelijk zou de serie worden ontwikkeld door Spyglass Media, maar aangezien deze versie niet tot stand kwam, wordt er nu een geheel nieuw project gestart.

Typisch King-verhaal


The Institute bevat elementen van klassieke King-verhalen, zoals buitengewone kinderen, een duistere organisatie en subtiele hints dat het verhaal mogelijk verband houdt met King's Dark Tower-universum.

De productie van de nieuwe serie gaat later dit jaar van start onder leiding van regisseur Jack Bender. Hij verfilmde al eerder werk van King, te zien in series als Under the Dome en The Outsider. De serie zal worden geschreven door Benjamin Cavell.

King-series worden steeds beter


In het verleden is nog weleens gebleken dat niet alle King-adaptaties werken op het kleine of grote scherm. De laatste jaren bleek met series als The Outsider en de It-films dat het wel degelijk succesvol kan zijn en met Mike Flanagan's The Dark Tower en de It-prequelserie Welcome to Derry ligt er nog genoeg King-plezier in het verschiet.



De nieuwe, achtdelige miniserie heeft in de hoofdrollen Mary-Louise Parker, onder andere bekend van de series Weeds en Mr. Mercedes, en Ben Barnes, die eerder in series speelde als Black Mirror en The Punisher.

Wanneer de nieuwe serie gebaseerd op The Institute precies uitkomt, is nog niet bekend, maar voorlopig staat deze gepland voor 2025.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij het boek The Institute gelezen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen