search
Veelbelovende serie met Tom Holland wist niet te overtuigen: slechts 33% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Veelbelovende serie met Tom Holland wist niet te overtuigen: slechts 33% op Rotten Tomatoes

'The Crowded Room' is een psychologische thrillerserie, die erg gemengd ontvangen werd.

De miniserie The Crowded Room van Apple TV+ leek veelbelovend. Maar zelfs Tom Holland kon deze volgens de critici niet redden…

The Crowded Room is een Amerikaanse psychologische thrillerserie uit 2023. De serie is gebaseerd op de nonfictie roman The Minds of Billy Milligan van Daniel Keyes uit 1981. De serie is gemaakt door Akiva Goldsman.

Danny Sullivan


De serie volgt Danny Sullivan (Holland), een man die gearresteerd is na zijn betrokkenheid bij een schietincident in New York in 1979. Hij wordt geïnterviewd door Rya Goodwin (Amanda Seyfried). Langzaam geeft hij zijn mysterieuze verleden bloot aan zowel Rya als de kijker.

Danny neemt Rya via zijn verhalen mee in zijn verleden. Hij blikt terug op de momenten die hem gevormd hebben als persoon en ook al met al hebben gezorgd voor het schietincident waarvoor hij opgepakt werd.

Echte persoon


Het personage Danny is geïnspireerd op de echte Billy Milligan. Hij werd in de jaren 70 opgepakt voor meerdere misdaden, waaronder een gewapende overval en meerdere verkrachtingen.



Omdat Milligan gediagnosticeerd was met Dissociatieve identiteitsstoornis pleitten zijn advocaten er tijdens zijn rechtszaak voor dat er sprake was van ontoerekeningsvatbaarheid. Twee van zijn andere persoonlijkheden zouden de misdaden gepleegd hebben.

Gemengde reacties


Ondanks het indrukwekkende verhaal, wist The Crowded Room de critics niet te overtuigen. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een magere score van 33% op de tomatometer. Opvallend genoeg is het publiek juist razend enthousiast, wat te zien is aan de score van 92%.

The Crowded Room is te bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Tom Holland zal altijd gezien worden als Peter Parker / Spider-Man

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen