search
'House of the Dragon' seizoen 2: top of flop?
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2: top of flop?

Wat vinden critici op Rotten Tomatoes van seizoen 2 van House of the Dragon?

Het eerste seizoen van House of the Dragon was enorm populair. Fans kijken dan ook al lang uit naar seizoen 2, maar is het eigenlijk wel de moeite waard? Critici op Rotten Tomatoes hebben dit nieuwe seizoen gerecenseerd.

House of the Dragon is een fantasyserie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. De serie dient als prequel voor Game of Thrones en speelt zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen uit die serie af.

Rotten Tomatoes


Seizoen 1 blies zowel kijkers als critici omver en scoorde dan ook erg hoog. Hoewel seizoen 2 niet zo goed beoordeeld wordt als seizoen 1, heeft de serie alsnog zeer goede scores gekregen. Critici op Rotten Tomatoes belonen House of the Dragon namelijk met 93% (op het moment van schrijven).

Nicalá Medina van Montevideo Portal schrijft dat de serie erin is geslaagd een "complex verhaal op een ordelijke, begrijpelijke en [..] aantrekkelijke manier te vertellen."

House of the Dragon onderscheidt zichzelf


"House of the Dragon onderscheidt zichzelf door te erkennen dat familiediners, raadsvergaderingen en gruwelijke bevallingen" net zo intrigerend zijn om te kijken als gore gevechtsscènes met de ondoden, aldus Ryan Oquiza van Rappler.



Jason Fraley van WTOP heeft zijn recensie geschreven in de stijl van de serie: "De winter kwam en ging, maar een franchise die voor dood werd achtergelaten, heeft nieuw vuur gevonden op de ruggen van nieuwe draken. Lang leve de koningin. Wie dat ook mag zijn."

HBO Max


Als de recensie van Fraley je niet heeft overtuigd om seizoen 2 te kijken, dan is er waarschijnlijk niets dat je kan overtuigen. House of the Dragon is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij House of the Dragon: seizoen 2 tot op heden top of flop?

  • Top!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop...

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen