search
Arnold Schwarzenegger zal zich rot schamen als hij deze tv-serie ziet gebaseerd op een van zijn hitfilms
Series / Specials

Arnold Schwarzenegger zal zich rot schamen als hij deze tv-serie ziet gebaseerd op een van zijn hitfilms

'True Lies' is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1994, maar kon het succes van de film niet evenaren.

In 1994 speelde Arnold Schwarzenegger de hoofdrol in de film True Lies, geregisseerd door James Cameron. De film was toen een groot succes en bracht wereldwijd 378 miljoen dollar op. In 2023 werd een serie gemaakt gebaseerd op de film, maar dat was niet zo'n groot succes.

De serie True Lies werd gemaakt door Matt Nix, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1994, die zelf gebaseerd is op de Franse film La Totale! uit 1991 van Claude Zidi, Simon Michaël en Didier Kaminka. De serie ging in première in 2023 en werd na één seizoen van 13 afleveringen geannuleerd.

Verhaal


De hoofdrollen in de serie waren voor Steve Howey, Ginger Gonzaga, Mike O'Gorman, Erica Hernandez, Annabella Didion, Lucas Jaye en Omar Miller. Tom Arnold, die in de film speelde, heeft een gastrol in de serie als een ander personage.

True Lies volgt Helen Tasker (Gonzaga), een gewone huisvrouw die ontdekt dat haar echtgenoot Harry Tasker (Howey), die computerconsultant is, eigenlijk een bekwame internationale spion is. Het brengt hen ertoe aan de wereld én hun huwelijk te redden.

Flop


Het is al sinds 2010 dat er plannen waren om een serie te maken gebaseerd op de film True Lies. De eerste keer lukte het niet, de tweede keer lukte het wel, maar ook met wat vertraging. In 2022 was het zover en werd de serie gemaakt.



De serie True Lies was uiteindelijk een flop en kon het succes van de film niet evenaren. Het werd na één seizoen geannuleerd. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 42%. De kritische consensus op de website luidt: "Flauw als pap, True Lies leent misschien de naam van een filmische blockbuster, maar behoudt niets van de persoonlijkheid die het zou onderscheiden van het overvolle veld van spionageromances."

Kijken?


True Lies is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is de True Lies-serie echt zo slecht?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen