search
Nog een serie als 'Band of Brothers': "Dat gaat nooit gebeuren"
Series / Nieuws

Nog een serie als 'Band of Brothers': "Dat gaat nooit gebeuren"

De oorlogsserie Band of Brothers is moeilijk nog een keer te maken.

Eerder dit jaar verscheen de serie Masters of the Air op Apple TV+, een oorlogsserie die werd geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de WO2-series Band of Brothers en The Pacific van HBO.

De ontvangst van Masters of the Air bleek duidelijk minder sterk dan de voorgangers. Dit heeft mogelijk iets te maken met de wijze waarop tv-series en films tegenwoordig worden gemaakt.

Inmenging


Tijdens een interview met de Emmys in 2023 liet schrijver Erik Jendresen weten dat de baas bij HBO heel veel vrijheid gaf aan Spielberg en de andere mensen achter de schermen bij Band of Brothers.

Jendresen in gesprek met de Emmys: "Chris Albrecht, destijds directeur van HBO, had het idee dat als je het juiste creatieve team samenstelde en ze vervolgens met rust liet, ze beter werk zouden afleveren dan alles waar zij, de leidinggevenden, invloed op konden uitoefenen."

Tegenwoordig anders


"Ik parafraseer, maar zijn standpunt was: 'Er is geen leidinggevende bij HBO die jullie kan vertellen hoe je dit moet doen, of hoe je het beter kunt doen. Het gaat gewoon niet gebeuren.' Iets wat je vandaag de dag nauwelijks zou zien gebeuren," sloot Jendresen af.



Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose en was een groot succes in 2001. Er werden 7 Prime Time Emmy's, een Golden Globe en nog veel meer prijzen gewonnen.

Streaming


Als je Band of Brothers nog een keer wil zien, dan vind je de tiendelige miniserie op zowel Netflix als HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wil jij nog een serie zien als 'Band of Brothers' en 'Masters of the Air'?

  • Ja, natuurlijk

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, graag met een andere aanpak

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen