search
Rotten Tomatoes geeft 100% aan intense waargebeurde serie over tragisch bloedbad
Series / Specials

Rotten Tomatoes geeft 100% aan intense waargebeurde serie over tragisch bloedbad

Deze serie onderzoekt Jim Jones' sekte en massadood en krijgt lovende kritieken op Rotten Tomatoes.

Sektes zijn een complex onderwerp, maar ze wel heel interessant. Onlangs is de serie The Cult Massacre: One Day in Jonestown uitgekomen, die de sekte van leider Jim Jones onderzoekt. Hoe denken critici eigenlijk over deze serie?

Jim Jones begon zijn eigen sekte en beloofde aan zijn volgers een utopische gemeenschap. Dit leidde echter tot de dood van 918 leden. De serie onderzoekt dit waargebeurde verhaal en probeert te achterhalen wat er voorafging aan deze massadood.

Rotten Tomatoes


Al sinds de jaren vijftig was Jones een invloedrijk persoon binnen de christelijke gemeenschap in Californië. Hij richtte zijn eigen kerk op, maar dit werd al snel een sekte. In 1978 vertrok hij met zijn leden naar Guyana, waar zij zonder contact met de buitenwereld in het oerwoud leefden.

De serie onderzoekt een luguber onderwerp, maar dit blijkt critici erg aan te spreken. Zij geven de serie namelijk een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Een echte thriller voor een modern publiek


Volgens criticus G. Allen Johnson is de serie een echte thriller: "[De serie] gebruikt het beeldmateriaal dat de dagen voor, tijdens en na het bloedbad in Jonestown in Guyana [...] werd gefilmd om een tikkende klok en een real-time thriller te creëren die de tragedie naar een geheel nieuw en modern publiek brengt."



Het enige kritiekpunt is van Christopher Campbell van Nonfics. Hij schrijft dat Cult Massacre "geen goed genoeg beeld schetst als introductie" voor degenen die onbekend zijn met dit verhaal.

Disney+


Voor velen is het beeldmateriaal van die dag genoeg om koude rillingen langs je ruggengraat te laten lopen. John Anderson van Wall Street Journal schrijft dat het beste onderdeel van de serie juist de interviews met de overlevenden zijn.

Het maakt eigenlijk niet uit waar je op let, Cult Massacre: One Day in Jonestown is een serie die je laat nadenken over de wereld en de medemens. Ben je nieuwsgierig geworden? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Cult Massacre: One Day in Jonestown: eentje voor jou?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen