search
Na de filmklassieker uit 1987 maakte de serie zichzelf volkomen belachelijk: 'Dirty Dancing'
Series / Specials

Na de filmklassieker uit 1987 maakte de serie zichzelf volkomen belachelijk: 'Dirty Dancing'

'Dirty Dancing' heeft inmiddels een klassieke status, maar hetzelfde kan zeker niet gezegd worden over de gelijknamige sequel.

Na het grote succes van Dirty Dancing, volgde er een jaar later een gelijknamige serie. In plaats van voort te borduren op de kwaliteit van de film, bleek deze serie echter een grote flop te zijn…

In 1987 verscheen de film Dirty Dancing, die inmiddels is uitgegroeid tot een echte klassieker. Een jaar later volgde er een gelijknamige serie, als tweede release binnen de franchise die zou volgen.

Aanpassingen


Hoewel de serie dezelfde naam heeft en hetzelfde verhaal aanhoudt, keerden geen van de acteurs of crewleden uit de film terug. Als Baby en Johnny zien we in de serie dus niet Jennifer Grey en Patrick Swayze, maar Melora Hardin (The Office, Monk) en Patrick Cassidy (Smallville).

De serie volgt dezelfde opzet als de film, met een paar aanpassingen. De setting is nog steeds de zomer van 1963. Baby is alleen niet de dochter van een gast, maar van Kellerman, de eigenaar van het resort. Ze krijgt de leiding over Johnny, als de directeur van het resort op het vlak van talent.

Slechte kijkcijfers


De liefde tussen Baby en Johnny verloopt op dezelfde manier als in de film: eerst zijn ze vijandig naar elkaar, maar uiteindelijk gaan ze elkaar respecteren en worden ze verliefd op elkaar. In de serie gebeurt dit echter een stuk langzamer, omdat de afleveringen wekelijks werden uitgezonden.



Het succes van de film wist de serie allesbehalve te behalen. Er werden in totaal 12 afleveringen gemaakt, waarvan de laatste nooit uitgezonden werd. De reden hiervoor was het lage aantal kijkcijfers.

Franchise


De titulaire franchise bleef na deze flop wel gewoon doorlopen. In 2004 verscheen de film Dirty Dancing: Havana Nights. Daarna volgden verschillende reality competities, in 2006, 2007 en 2019. Het meest recente deel van de franchise is de televisiefilm Dirty Dancing uit 2017.

Bovendien staat er een nieuwe sequel op de planning, dit keer wel met Grey in de hoofdrol als Baby. Deze zal in 2025 te zien zijn. Hou je het liever gewoon bij het origineel? Dat is te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wist jij dat er een Dirty Dancing-serie is gemaakt?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen