search
Dit 'Scooby Doo'-figuur kreeg kinderen pas echt op de kast
Series / Specials

Dit 'Scooby Doo'-figuur kreeg kinderen pas echt op de kast

Dit personage werd ontwikkeld om 'Scooby-Doo' te redden, maar zorgde juist voor veel irritatie.

Elke serie heeft er wel een: een personage waar iedereen zich aan irriteert. Meningen verschillen, maar soms is het gewoon overduidelijk. Zo ook in de iconische animatieserie Scooby-Doo.

Scooby-Doo is een van de langstlopende animatieseries in Amerika, die inmiddels is uitgegroeid tot een hele franchise. De franchise begon in 1969, met Scooby-Doo, Where Are You!. Er zijn ook meerdere live-action films gemaakt.

Scrappy-Doo


De serie gaat over vier tieners: Daphne, Velma, Fred en Shaggy. Samen met hun pratende Duitse dog Scooby-Doo lossen ze mysteries op, die vaak bovennatuurlijke wezens bevatten. Dit doen ze in hun gekleurde busje genaamd de Mystery Machine.

Hoewel de meeste personages in de serie enorm geliefd zijn, is dat niet bij allemaal het geval. Er is namelijk één personage dat niet zo goed bevalt bij de meeste kijkers van de serie, en dat is Scrappy-Doo.

Dalende kijkcijfers


Scrappy-Doo is het neefje van Scooby-Doo. Hij is een puppy Duitse dog, die voor het eerst voorkwam in de serie in 1979. Hij is enthousiast en wil graag meewerken aan het oplossen van mysteries, maar door zijn kleine formaat zorgt dat voor veel problemen.



Interessant genoeg werd Scrappy-Doo gecreëerd om de kijkcijfers van de serie omhoog te krijgen. In 1978 daalden de kijkcijfers van Scooby-Doo zo erg dat ABC begon te dreigen om de serie te cancellen.

Succes?


Dat was het moment dat Scrappy-Doo ontwikkeld werd. De techniek van het introduceren van een jonger personage om een serie die al langer loopt jeugdiger te maken wordt vaker gebruikt. Bij Scooby-Doo was het een middelmatig succes: de serie werd niet gecanceld, maar of dit aan Scrappy lag is de vraag.

De live-action Scooby-Doo uit 2002 is te bekijken op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij een Scooby Doo-fan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen