search
NPO Kijktips: vier spannende en inspirerende series
Series / Specials

NPO Kijktips: vier spannende en inspirerende series

NPO Start biedt diverse interessante series die vaak over het hoofd worden gezien.

De Nederlandse streamingdienst NPO Start heeft veel leuke series, maar helaas wordt deze dienst vaak over het hoofd gezien. Als je weet welke series te vinden zijn op NPO Start heb je straks helemaal geen Netflix of Disney+ meer nodig. In dit artikel geven we vier kijktips.

The Sketch Artist



Deze Frans-Canadese thriller is gemaakt door Alexis Durand-Brault en Sophie Lorain en ging in 2021 in première. Later dat jaar werd de serie vernieuwd voor een tweede seizoen, maar deze is nog niet uit.

The Sketch Artist volgt Eve Garance. Ze heeft een bipolaire stoornis en werkt als tekenaar om misdaden op te lossen. Het mysterie dat ze niet heeft kunnen oplossen, is de verdwijning van haar jonge zoon, William.



Rundfunk



Als je even aan niks wil denken en gewoonweg wil lachen is Rundfunk de ideale serie voor jou. Velen kennen de komedie wellicht nog van toen deze in 2015 op NPO 3 te zien was. Ondertussen zijn er al verschillende versies van de serie gemaakt, zoals Rundfunk, Rundfunk: Todesangstschrei en Rundfunk; Duco en Roy .

Rundfunk bestaat uit verschillende sketches die allemaal over Tim (Yannick van de Velde) en Erik (Tom van Kalmthout) gaan. Zij zijn twee beste vrienden die in het laatste jaar van hun middelbare school zitten.



Dreaming Whilst Black



Deze Britse komedie op NPO Plus is ontstaan als webcast, maar is in 2023 als serie uitgebracht. Er zijn plannen om een vervolg te maken, maar deze zijn nog niet officieel.

Dreaming Whilst Black volgt het leven van Kwabena. Zijn grote droom is om als filmmaker te werken en op een dag besluit hij hier volledig voor te gaan. Dit blijkt echter veel moeilijker dan gedacht. Hoeveel heeft Kwabena over voor zijn droombaan?



Karen Pirie



Karen Pirie op NPO Plus is gebaseerd op Inspector Karen Pirie, de boekenreeks van Val McDermid. Het verhaal van Karen is overgenomen door Emer Kenny. Samen met regisseur Gareth Bryn toverde hij de boeken om in een serie.

Karen Pirie is een brigadier en besluit de onopgeloste moordzaak van Rosie Duff op te lossen uit 1996. Na het luisteren naar een misdaadpodcast denkt Karen een detail te hebben gevonden dat de zaak kan oplossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij een abonnement op NPO Plus?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen