search
'The Boys': Homelander wordt nog psychopatischer, maar het effect is het tegenovergestelde
Series / Specials

'The Boys': Homelander wordt nog psychopatischer, maar het effect is het tegenovergestelde

De innerlijke strijd van deze supe treedt in het huidige seizoen meer op de voorgrond.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de voorgaande drie seizoenen heeft The Boys thema's verkend zoals macht en de invloed van aanleg en opvoeding op mensen. De satire laat genetisch gemodificeerde hoofdpersonen zien, waarbij Homelander (Antony Starr) in de loop van de serie steeds meer te weten komt over zijn verleden.

In het nieuwste seizoen wordt de innerlijke worsteling van de kille en onverstoorbare Homelander openlijk zichtbaar. In de meest recente aflevering komt dit tot een uitbarsting, in een wraakactie met een wel erg persoonlijk tintje. Zijn menselijkheid treedt hierdoor meer openlijk op de voorgrond.

Besluit


De jeugd van John Gillman/Homelander speelde zich af in een laboratorium. Vought International trainde het kind van jongsafaan om de ultieme superheld te worden. De wetenschapper Jonah Vogelbaum (John Doman) had een belangrijke rol in de wrede behandeling en in de eerste twee seizoenen geeft hij informatie aan Homelander zelf en aan Billy Butcher (Karl Urban). De geschiedenis van Homelander is dus op een geleidelijke manier onthuld gedurende het verhaal.

Hoewel de sociopathische supe schijnbaar alles heeft wat zijn hartje begeert, lijkt zijn verleden steeds meer aan hem te gaan knagen. Onder zijn afgrijselijke gedrag zijn af en toe vleugjes van menselijke behoeften te zien. Dit is met name te merken in Homelanders relatie met zijn tienerzoon Ryan (Cameron Crovetti). De tiener moet niet veel van hem hebben, ondanks de rijkdom die zijn vader hem biedt. De vierde aflevering van dit seizoen ziet Homelander het besluit nemen om wraak te nemen op de wetenschappers die hem destijds gemarteld hebben.

Confrontatie


De reden is echter een eigenaardige: Homelander wil zijn resterende menselijkheid uitroeien. Hij bezoekt de faciliteit waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht en confronteert de wetenschappers van toen. Deze zijn inmiddels een stuk ouder geworden en terecht doodsbang voor hem. De supe denkt dat hij, door het vermoorden van de Vought-medewerkers, automatisch zijn innerlijke monsters heeft verslagen. Hierdoor zou de volgende stap richting boven-menselijkheid gezet zijn. Het effect is echter het tegenovergestelde. Zijn behoefte om zijn gram te halen is goed te begrijpen, aangezien hij als kind daadwerkelijk vreselijk is behandeld. De ironie van de situatie is dat Homelanders behoefte aan wraak hem juist meer menselijk maakt in plaats van minder.



The Boys is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Homelander jouw favoriete personage uit The Boys?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen