search
Deze mysterieuze horrorserie is een van de beste van het moment: 'Yellowjackets' is "gruwelijk, aangrijpend en komisch"
Series / Specials

Deze mysterieuze horrorserie is een van de beste van het moment: 'Yellowjackets' is "gruwelijk, aangrijpend en komisch"

Deze serie is een mix van genres en heeft momenten van sterke suspense.

Yellowjackets is een serie van J.J. Abrams met een sterke ensemblecast. De centrale vraag die wordt opgeworpen is wat de hoofdrolspelers 25 jaar geleden meegemaakt hebben nadat hun vliegtuig in de Canadese bossen was gestrand. De serie speelt zich hierdoor zowel in het heden als in het verleden af, waardoor diverse vragen opgeworpen worden.

Een groepje middelbare scholieren is op weg naar een toernooi wanneer ze na een vliegtuigcrash bijna anderhalf jaar in de bossen moeten zien te overleven. Op een gegeven moment komt de winter eraan, daarnaast komen ze zonder eten te zitten. Onder deze omstandigheden beginnen ze langzaam maar zeker de hoop op overleving kwijt te raken en moeten bedenken hoe ze zullen overleven. In de tegenwoordige tijd ziet de kijker de hoofdpersonen terug als volwassenen en hoe de gebeurtenissen in de bossen hun weerslag hebben op het heden.

Genremix


De serie heeft dus verschillende tijdlijnen en je krijgt als kijker regelmatig te maken met flashbacks. Er is regelmatig een overgang van het alledaagse leven naar een bijna onwerkelijke realiteit. Deze mix van genres maakt het lastig om Yellojackets in een definitieve categorie te plaatsen. De serie kan gezien worden als mysterythriller, suspense maar ook als een horrorserie. Dit laatste element is vooral aanwezig doordat er regelmatig gesuggereerd wordt dat bovennatuurlijke elementen een rol spelen in het verhaal.

Hierdoor spelen verschillende typen vragen. Een groep pubers die moet zien te overleven krijgt automatisch te maken met psychologische druk waardoor horror-achtige situaties ontstaan. Dit betekent echter niet automatisch dat er sprake is van bovennatuurlijke invloeden. Daarnaast speelt natuurlijk het raadsel wat er nu precies in de bossen gebeurde in het anderhalve jaar dat de overlevenden daar vast kwamen te zitten.

Vernieuwd


Yellowjackets heeft een sterke cast met onder andere Juliette Lewis, Melanie Lynskey, Christina Ricci en Ella Purnell. De critici zijn steevast lovend geweest, waarbij de serie door Empire wordt omschreven als "gruwelijk, aangrijpend en op een inkzwarte manier komisch". De serie is vernieuwd met een derde seizoen, dat in 2025 wordt verwacht.



Yellowjackets is te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Yellowjackets: een dikke aanrader?

  • Jazeker

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet echt

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen