search
Het gaat het nu met 'Gabrielle' uit 'Xena: Warrior Princess'?
Series / Specials

Het gaat het nu met 'Gabrielle' uit 'Xena: Warrior Princess'?

Renee O'Connor is bekend geworden door haar rol als Gabrielle in de serie 'Xena: Warrior Princess'.

De fantasyserie Xena: Warrior Princess was een groot succes eind jaren 90. Het titelpersonage werd gespeeld door Lucy Lawless en ze werd vergezeld door haar partner Gabrielle, die in de serie uitgroeit van een eenvoudig boerenmeisje tot een Amazonekrijger en zielsverwant en wapenbroeder van Xena. Gabrielle werd gespeeld door Renee O'Connor, wat haar grote doorbraak was. Maar hoe is het nu met haar?

O'Connor wist al op jonge leeftijd dat ze wou acteren. Ze begon studies te volgen in een acteerschool in Houston op haar 12e en verhuisde op jonge leeftijd naar Los Angeles om een acteercarrière na te streven. En dat is uiteindelijk ook gelukt.

Debuut


O'Connor maakte haar acteerdebuut op 17-jarige leeftijd in het Teen Angel-segment van The Mickey Mouse Club op Disney Channel, gevolgd door de daaropvolgende televisieserie Teen Angel.

Ze vervolgde haar carrière met de Disney-film The Adventures of Huck Finn en televisiefilms zoals The Flood: Who Will Save Our Children? en Follow the River. Alles zou veranderen wanneer ze in 1994 in de televisiefilm Hercules and the Lost Kingdom zou spelen.

Xena: Warrior Princess


In Hercules and the Lost Kingdom speelde O'Connor de rol van Deianeira. Ze trok al snel de aandacht van de uitvoerende producenten Rob Tapert en Sam Raimi, die haar castten als Gabrielle in de spin-offserie Xena: Warrior Princess. O'Connor was eerst ook in vier afleveringen te zien als Gabrielle in de oorspronkelijke serie Hercules: The Legendary Journeys.



Haar rol als Gabrielle in Xena: Warrior Princess was O'Connors grote doorbraak. Ze speelde de rol tot het einde van de serie in 2001. O'Connor heeft bovendien twee afleveringen van Xena: Warrior Princess geregisseerd, namelijk Déjà vu All Over Again en Dangerous Pray.

Verdere carrière


Toen Xena: Warrior Princess op zijn einde liep, richtte O'Connor haar eigen productiebedrijf op, genaamd ROC Productions. Haar eerste onafhankelijke productie onder het bedrijf was de romantische komediefilm Diamonds and Guns, die in januari 2008 op dvd werd uitgebracht.



Ze schreef, regisseerde en produceerde de prijswinnende korte film Words Unspoken in 2010. In 2017 produceerde O'Connor haar tweede speelfilm Watch The Sky. Ze verscheen daarnaast nog in films en series, zoals Ark, Last Chance en A Question of Faith, maar het grote succes bleef uit.

Theater


O'Connor is sinds het einde van Xena: Warrior Princess vooral bezig in het theater waar ze zowel op het podium als ernaast werkt. Zo speelde ze in 2002 Lady Macbeth in de Shakespeare by the Sea-productie van Macbeth. Ze vertolkte de rol van Nurse in de productie van Romeo and Juliet door Southern Shakespeare Company in 2018, samen met haar 16-jarige zoon Miles Muir, die Romeo speelde.



In 2019 startte O'Connor de House of Bards Theatre Company, waarbij ze een intieme en intense versie van Macbeth produceerde in het Grand Annex in San Pedro, Californië, onder leiding van gastregisseur Michael Ritchie. Na een korte onderbreking vanwege COVID-19, herstartte O'Connor de House of Bards Theatre Company in 2022, waarbij ze William Shakespeare's The Tragedy of Romeo and Juliet produceerde en regisseerde en de toneelbewerking van George Orwell's 1984.

My Life Is Murder


O'Connor en haar mede-ster in Xena: Warrior Princess, Lawless, zijn nu nog steeds goede vrienden. O'Connor was in 2021 zelfs opnieuw te zien naast Lawless in de serie My Life Is Murder. O'Connor speelde een gastrol in een aflevering van deze serie waarin Lawless de hoofdrol speelt. Dit is op dit moment het laatste project waarin ze speelde.



Maar in de theaterwereld blijft O'Connor verder doen. Ze genoot ervan samen te werken als regisseur met Encore Theatre Group in 2021, toen ze de Disney-klassieker Beauty and the Beast tot leven bracht op het podium van het iconische Warner Grand Theater en het Redondo Beach Performing Arts Center. Ze mocht opnieuw regisseren voor Encore in de herfst van 2023.

Schilderijen


Daarnaast strekt het talent van O'Connor zich ver uit voorbij het grote of kleine scherm. Want ze is ook een getalenteerde kunstenaar en ze heeft schilderijen geveild voor goede doelen en om projecten te financieren onder haar productiebedrijf.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Wil je O'Connor zien als Gabrielle in Xena: Warrior Princess? Je kan de serie bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kun jij je Gabrielle uit Xena herinneren?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen