search
Donald Sutherland (88) overleden. Van welke series ken je hem?
Series / Nieuws

Donald Sutherland (88) overleden. Van welke series ken je hem?

De Canadees met de karakteristieke kop speelde niet enkel in films.

De filmwereld werd afgelopen week opgeschrikt door het droevige nieuws dat acteur Donald Sutherland is overleden. De Canadees overleed op 88-jarige leeftijd.

De meeste mensen kenden Sutherland vooral uit films, bijvoorbeeld als President Snow uit de Hunger Games-franchise en van zijn rol in de klassieke thriller Don’t Look Now uit 1973. Maar ook in serieland was hij een bekend gezicht.

Lawmen


Sutherland's meest recente rol was in de Western-miniserie Lawmen: Bass Reeves. Daar verscheen hij in alle afleveringen als Judge Parker. De western komt van de hand van Yellowstone-maker Taylor Sheridan.

Zoals veel acteurs begon Sutherland in TV. Zijn allereerste rol was in 1962, toen hij een weinig memorabel rolletje had als telefonist in de BBB-serie Studio 4. Later verscheen hij ook in The Avengers, een spionageserie die niet verward moet worden met de Marvel-superhelden.

Doorbraak


Toen hij eenmaal doorbrak in de filmwereld was Sutherland maar liefst 25 jaar in geen enkele TV-serie te zien. Daarna had de Canadees een mooie comeback met een stemrol in het legendarische The Simpsons.



Sutherland speelde vervolgens ook in een memorabele reeks miniserie-verfilmingen van bekende boeken zoals Salem's Lot van Stephen King, Pillars of the Earth van Ken Follett en Frankenstein van Mary Shelley.

SkyShowtime


Als je Donald Sutherland nog eens in actie wilt zien in serie dan kan dat bijvoorbeeld in Lawmen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Schrok jij ook van het bericht dat Donald Sutherland is overleden?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen