search
'The Acolyte' onthult voor het eerst: Zo treedt iemand toe tot de Sith
Series / Specials

'The Acolyte' onthult voor het eerst: Zo treedt iemand toe tot de Sith

De meedogenloze orde legt de lat voor toetreding behoorlijk hoog.

Gaandeweg wordt duidelijker hoe de Sith hun filosofie vormgeven. De orde is gebaseerd op het gebruik van de Force als instrument om macht te vergaren, waarbij het doel de middelen heiligt. Afgezien van de Rule of Two was er weinig bekend over de manier waarop iemand daadwerkelijk toetreedt tot de Sith. Na hun val, honderden jaren eerder, kozen de Sith ervoor om zich te verbergen en om hun plannen achter de schermen te smeden.

De Sith kennen een master en een apprentice en het gebruik is dat de apprentice de master vermoordt, om zo diens machtspositie over te nemen. De derde rang is die van acolyte, wat tussen de eerste twee rangen zit. Zowel de master als de apprentice kunnen een acolyte nemen in aanloop naar het eindduel. In Star Wars: The acolyte wordt een belangrijke stap in het proces getoond: naast het vermoorden van een Jedi moet het lichtzwaard gecorrumpeerd worden, waardoor het in een Sith-zwaard verandert.

Cyclus


In principe wordt een acolyte na voltooiing van de cyclus binnen de Rule of Two geselecteerd. Als de master vermoord wordt, dan wordt de acolyte de nieuwe apprentice. Anderzijds kan een master zijn apprentice de baas blijken te zijn, waarbij er dus alvast een nieuwe apprentice klaarstaat. De Sith zijn echter altijd op zichzelf gericht, waardoor het risico op onderlinge strijd sowieso aanwezig is. Ook de Rule of Two, bedoeld om te voorkomen dat de Sith elkaar onderling uitmoorden, kan dit niet volledig de kop indrukken. Het is dus niet gek dat zowel de master als de apprentice bij wijze van troefkaart ruim van tevoren een acolyte selecteren.

In Star Wars: The Acolyte wordt getoond dat een acolyte, om in aanmerking te komen voor toetreding, een Jedi moet vermoorden. Hier bestaan al diverse verhalen over, dus dit is niets nieuws. Wat daarop volgt is dit echter wel. In de serie wordt verduidelijkt dat het het beste is om dit zonder wapen te doen, waarna de acolyte zich het zwaard van de Jedi in kwestie toeëigent. Het kyberkristal wordt vervolgens 'geladen' met de emoties en de kracht van de acolyte, waarna het rood verkleurt. Dit is 'bleeding' ('bloeden') van het Jedi-zwaard.

Wil opleggen


Dit element vormt een aanvulling op eerdere 'Star Wars'-verhalen over de zwaarden van de Sith. Kyber is een kristal dat een sterke connectie heeft met de Force en bijna een eigen bewustzijn heeft. Van nature biedt kyber sterke weerstand aan gebruik door de Sith, aangezien deze groep draait om het opleggen van je wil. Dit gaat lijnrecht in tegen meebewegen met de Force. De orde gebruikt weliswaar kyber, maar moet de nodige psychologische kracht gebruiken om de kyber te 'onderwerpen'. Om deze reden verkleurt het kristal en kleurt rood, aangezien dit de kleur is voor pijn, lijden en haatgevoelens. Een acolyte die er in slaagt om op die manier een Jedi-zwaard tot het zijne/hare te maken, is duidelijk klaar om toe te treden tot de Sith.



Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wordt The Acolyte beter gedurende het seizoen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen