search
'Star Trek'-actrice liet 'The Next Generation' om logische reden in de steek
Series / Featured

'Star Trek'-actrice liet 'The Next Generation' om logische reden in de steek

Deze actrice vertrok, ondanks haar vaste contract, maar keerde op een bijzondere manier terug.

Star Trek: The Next Generation was een van de eerste series in de Verenigde Staten die op meerdere zenders werd uitgezonden en dus een enorm publiek had. Denise Crosby speelde het populaire bemanningslid Tasha Yar, maar besloot om na het eerste seizoen te vertrekken.

Als hoofd beveiliging van de Enterprise hoopte ze op interessante verhaallijnen, maar om een of andere reden werd haar rol niet goed uitgewerkt. Haar personage keerde later echter terug voor een gastrol, in een van de hoogst gewaardeerde afleveringen van de serie.

Gek geworden


Crosby is tot op de dag van vandaag actief in het fandom en is een soort ambassadeur voor de franchise geworden. Haar start in Star Trek: The Next Generation was echter allesbehalve soepel. Tasha was een soort decoratie, met weinig tekst en weinig inhoud, waarop Crosby besloot om te stoppen met de serie.

Crosby: "Mensen dachten dat ik gek was geworden, ikzelf vroeg mezelf ook af of ik gek was geworden. Maar ik was jong genoeg, misschien ook wel naïef genoeg, zonder grote verplichtingen. 'Star Trek' was in die tijd niet je-van-het voor me, dus ik durfde het aan om dat risico te nemen".

Roddenberry's zegen


De actrice had een contract voor zes jaar, wat betekende dat ze pas weg kon nadat Gene Roddenberry zelf zijn zegen had gegeven. "In die tijd hadden de makers een beetje de jaren 60-mentaliteit, en ik wilde gewoon niet het standaard blondje zijn met hier en daar een regeltje tekst," aldus Crosby.



Twee jaar na haar vertrek kreeg Crosby een telefoontje van Berman. De serie was inmiddels bezig aan het derde seizoen en Crosby kreeg het aanbod om de rol van Tasha opnieuw te spelen. Ze was ongelooflijk enthousiast over het script. 'Yesterday's Enterprise' was een sterke aflevering en wordt tot op de dag van vandaag hoog gewaardeerd. "Ik moest doodgaan om zo'n goede rol te krijgen," lacht Crosby.

Wat staat ook alweer waar?


Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij een Next Generation-fan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen