search
Goed nieuws: 'Game of Thrones'-prequel 'A Knight of the Seven Kingdoms' komt veel eerder dan verwacht
Series / Nieuws

Goed nieuws: 'Game of Thrones'-prequel 'A Knight of the Seven Kingdoms' komt veel eerder dan verwacht

Het heldhaftige duo Dunk & Egg zal op korte termijn al verschijnen op onze schermen.

Juni is een gouden maand voor fans van de Westeros-wereld van George R.R. Martin. Niet alleen is momenteel seizoen 2 van House of the Dragon in volle gang, ook wordt momenteel in Ierland het eerste seizoen van A Knight of the Seven Kingdoms opgenomen. Over die laatste serie is er nu een leuke update.

A Knight of the Seven Kingdoms is een prequel die zich 100 jaar voor Game of Thrones afspeelt. De serie is een verfilming van de Dunk & Egg-verhalen van Martin, en gaan over de avonturen van de gelijknamige ridder en zijn jonge schildknaap.

2025


De serie staat gepland voor 2025, en eerder werd gezegd dat de première in principe laat in het jaar zou zijn. Maar in een update op zijn persoonlijke blog brengt Martin beter nieuws.

''De opnames begonnen vorige week in Belfast, waar veel van 'Game of Thrones' ook gedraaid is'', zei de schrijver. ''De nieuwe serie zal te zien zijn ergens vroeg in 2025.''

CGI-draken


De planning lijkt wellicht wat optimistisch, maar A Knight of the Seven Kingdoms is een andere serie dan zijn voorgangers. Seizoen 1 zal bestaan uit maar zes afleveringen, en bovendien is er minder werk in de post-productie omdat er bijvoorbeeld minder CGI-draken rond vliegen dan in House of the Dragon.



Onverwacht leuk nieuws dus voor Westeros-fans. In afwachting van A Knight of the Seven Kingdoms kijk je nu House of the Dragon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

A Knight of the Seven Kingdoms: staat deze al op jouw watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen