search
Vierde 'Game of Thrones'-serie wordt enorm episch: ‘’net Napoleon of Alexander de Grote’’
Series / Nieuws

Vierde 'Game of Thrones'-serie wordt enorm episch: ‘’net Napoleon of Alexander de Grote’’

Zelfs Daenerys Targaryen verbleekt bij de macht van de mythische Aegon the Conqueror.

HBO is momenteel hard bezig een mega-franchise te bouwen gebaseerd op het werk van Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin. Na de prequels House of the Dragon en A Knight of the Seven Kingdoms is de vraag niet óf er een vierde serie komt, maar welke van de projecten die in ontwikkeling is het wordt.

Een van de topkandidaten is een serie over de allereerste Targaryen-koning van Westeros, bekend als Aegon the Conqueror. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat de streamer serieus bezig is een serie te maken over het mythische personage.

Aegon Targaryen


Aegon Targaryen veroverde samen met zijn zussen – en tevens zijn vrouwen – Visenya en Rhaenys zes van de zeven koninkrijken van Westeros. Hij werd daardoor de eerste koning van het continent.

HBO strikte niemand minder dan Mattson Tomlin om de serie te ontwikkelen. Tomlin schreef onder andere de scripts voor The Batman uit 2022 en de sequel van die film die komt in 2026.

Napoleon


In gesprek met Entertainment Weekly ging Tomlin in op de potentiële prequel. ''Het is alsof je schrijft over Napoleon of Alexander de Grote, een historisch figuur waar we veel over weten. We weten waar hij was, wie hij veroverde. We weten wie overleefde en wie stierf.''



''Maar dat is puur het plot'', zei Tomlin. ''Mijn taak is dan om te kijken naar hoe het voelde, wat de emoties waren toen een personage overleefde en een ander personage doodging. We hebben de context nog niet, we weten niet wat elk personage zei in die situatie.''

House of the Dragon


Voor Westeros-fans is het te hopen dat de Aegon-serie ook echt gemaakt gaat worden. Als je niet kunt wachten op meer Targaryens en hun vurige huisdieren kijk je House of the Dragon nu op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is er een Game of Thrones-overkill onderweg?

  • Ja, lijkt er wel op

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, laat ze allemaal maar komen

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen