search
De eeuwige Nederlandse held staat centraal in biografische serie
Series / Specials

De eeuwige Nederlandse held staat centraal in biografische serie

De muzikale serie 'Ramses' is vanaf deze week te zien op SkyShowtime.

Op SkyShowtime verschijnt deze week een serie over een van de grootste muzieklegendes van ons land: Ramses Shaffy. Hier lees je het antwoord op 5 vragen over Ramses.

Waar gaat Ramses over?


In Ramses zien we de jongere levensjaren van de legendarische zanger, componist, liedjesschrijver en acteur Ramses Shaffy. De serie focust op de tijdsperiode van begin jaren 60 tot eind jaren 70.

We zien hoe hij begint als acteur op de toneelschool, om langzaam uit te groeien tot een van de grootste iconen in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Maar naast dat hij steeds meer roem vergaart, raakt hij ook verslaafd aan zowel drank als drugs.

Waar konden we de serie eerder zien?


De serie komt je misschien al bekend voor, want hij werd oorspronkelijk uitgezonden op de NPO. Vanaf 11 januari tot 1 februari 2014 was Ramses te zien bij de AVRO op (toen nog) Nederland 2.

Wie spelen er in de serie?


In de serie zien we Maarten Heijmans (Arcadia, Het Geheugenspel) als Ramses Shaffy, Noortje Herlaar (De 12 van Oldenheim, Toen ik je zag) als Liesbeth List en Thomas Cammaert (Publieke werken, Smoorverliefd) als Joop Admiraal.



Hoeveel afleveringen zijn er?


Ramses is een miniserie die bestaat uit 4 afleveringen, van ieder ongeveer 50 minuten. Je kunt hem dus zelfs makkelijk in één dag kijken.

Voor wie is dit een aanrader?


Voor fans van de muziek van Ramses Shaffy is dit natuurlijk een ultieme aanrader, maar er is een grote kans dat zij deze al gezien hebben. Opnieuw kijken kan dan natuurlijk geen kwaad. Daarnaast moet je deze gezien hebben als je houdt van series over levensverhalen, bekende muzikanten en over de recente Nederlandse geschiedenis.

Ramses is vanaf vrijdag 28 juni te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en....

  • ga door

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • bewonder

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen