search
Hoe is het nu met hét oogappeltje 'Lisa' uit de hitserie 'True Detective' uit 2014?
Series / Specials

Hoe is het nu met hét oogappeltje 'Lisa' uit de hitserie 'True Detective' uit 2014?

Alexandra Daddario speelde in het eerste seizoen van 'True Detective' de rol van Lisa Tragnetti.

In 2014 speelde Alexandra Daddario een van haar eerste grote rollen in een serie. Ze was toen te zien in het eerste seizoen van True Detective als Lisa Tragnetti. Sindsdien heeft de actrice een mooie acteercarrière opgebouwd en speelde ze in tal van films en series.

Daddario maakte haar televisiedebuut op 15-jarige leeftijd toen ze het slachtoffer Laurie Lewis speelde in de serie All My Children. Haar eerste grote rol was die van Annabeth Chase in de fantasy-avonturenfilm Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010). Ze had ook een terugkerende rol als Neal Caffrey's geliefde Kate Moreau in White Collar. In 2011 verscheen ze in de komediefilm Hall Pass en had ze een terugkerende rol als Rachel in de komediedramaserie Parenthood.

Lisa Tragnetti


Haar eerste hoofdrol na Percy Jackson was als hoofdpersonage Heather Miller in de slasherfilm Texas Chainsaw 3D uit 2013. Dat jaar hernam Daddario haar rol als Annabeth Chase in het filmvervolg Percy Jackson: Sea of Monsters.

In januari 2013 werd Daddario gecast in het eerste seizoen van True Detective. Ze verscheen in vier afleveringen als Lisa Tragnetti, een rechtbankverslaggever die een buitenechtelijke affaire heeft met een van de hoofdpersonages. Haar naaktscène met Woody Harrelson trok toen veel aandacht.

Gastrollen en hoofdrollen


Het jaar daarop had Daddario een hoofdrol als Blake Gaines in de rampenfilm San Andreas en maakte een cameo-optreden in de pilot van de komedieserie The Last Man on Earth. Datzelfde jaar had ze een gastrol in American Horror Story: Hotel, waarin ze een gefictionaliseerde versie van de ontwerpster Natacha Rambova speelde.



Daddario speelde vervolgens een van de hoofdrollen in de verfilming van Baywatch (2017). Ze speelde Summer Quinn, die in de originele televisieserie werd vertolkt door Nicole Eggert. Datzelfde jaar vertolkte ze de rol van Kate Jeffries in de roadtripkomedie The Layover (2017), geregisseerd door William H. Macy.

The White Lotus


Een van haar recentste grote rollen was in het eerste seizoen van de satirische dramaserie The White Lotus (2021), waarin ze de rol speelde van Rachel Patton, een pasgetrouwde journaliste die clickbait-klussen doet.



Voor haar optreden in de serie kreeg ze samen met de rest van de cast lovende kritieken, waarbij The Hollywood Reporter verklaarde dat haar optreden "zou moeten herdefiniëren hoe het publiek en casting directors haar zien." Ze werd genomineerd voor een Emmy Award voor haar vertolking in The White Lotus.

Toekomst


Daddario speelde daarna in films als Die in a Gunfight (2021) en Wildflower (2022). Dit jaar is ze te horen als Lois Lane in de animatiefilm Justice League: Crisis on Infinite Earths, een rol die ze herneemt van Superman: Man of Tomorrow (2020). De film werd in drie delen gesplitst met de twee eerste delen die eerder dit jaar uitkwamen en het derde en laatste deel dat deze zomer uitkomt.



Sinds 2023 speelt Daddario de hoofdrol van Rowan Fielding in de serie Mayfair Witches, gebaseerd op de romancyclus Lives of the Mayfair Witches van Anne Rice. Rowan is een neurochirurg die ontdekt dat ze erfgename is van de Mayfair-dynastie. De serie werd vernieuwd voor een tweede seizoen.

Kijken?


Daddario heeft sinds True Detective een mooie carrière opgebouwd die nog lang niet ten einde is. Zo staan er nog heel wat projecten op de planning waarin ze zal spelen. Er is de film I Wish You All the Best, die in maart 2024 in première ging op het South by Southwest Film Festival in de VS, er is de film A Tree Fell in the Woods, die in postproductie is en er zijn ook de films Double Booked en Happy Life die in ontwikkeling zijn.

Bekijk op instagram


Wil je Daddario zien in True Detective? Je kan de serie bekijken op HBO Max. Je kan Daddario ook zien in het eerste seizoen van The White Lotus, die ook te vinden is op HBO Max. Haar nieuwste serie Mayfair Witches kan je op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Alexandra Daddario: under- of overrated?

  • underrated

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • overrated

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen