search
Nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO komt met groot nieuws
Series / Nieuws

Nieuwe 'Harry Potter'-serie van HBO komt met groot nieuws

De schrijver en regisseur is bekend voor de nieuwe verfilming van de bekende Harry Potter-boekenreeks.

HBO werkt al geruime tijd aan een compleet nieuwe verfilming van de populaire Harry Potter-boekenreeks van schrijver JK Rowling. Nu komt het Noord-Amerikaanse entertainmentnetwerk met nieuws over de regisseur en schrijver.

HBO en Warner Bros. Television melden in een persbericht dat Francesca Gardiner ((Succession, His Dark Materials) zowel de showrunner als uitvoerend producent is. Zij zal de serie achter de schermen gaan leiden, zodat deze in 2026 op HBO Max kan verschijnen.

Schrijver/regisseur


Ook is onthuld dat uitvoerend producent Mark Mylod meerdere afleveringen zal regisseren van de HBO Original-serie. Mylod is bekend van de grote HBO-series Succession, Game of Thrones en The Last of Us. De andere regisseur of regisseurs zijn nog niet bekend.

De Harry Potter-serie zal bestaan uit een geheel nieuwe cast. Er verschijnen meerdere seizoenen "om een nieuwe generatie fans te betoveren met de magische details en personages waar Harry Potter-fans al meer dan vijfentwintig jaar van houden," aldus HBO Max Nederland in zijn persbericht.

Schrijver/regisseur


HBO maakt de serie in samenwerking met Brontë Film and TV en Warner Bros. Television. JK Rowling is aangesteld als uitvoerend producent, evenals Neil Blair en Ruth Kenley-Letts van Brontë Film and TV, en David Heyman van Heyday Films.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij vertrouwen in deze Harry Potter-serie van HBO?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen