search
Waarom deze filmklassieker in 2017 een tv-serie kreeg vraagt Denzel Washington zich waarschijnlijk nog steeds af
Series / Specials

Waarom deze filmklassieker in 2017 een tv-serie kreeg vraagt Denzel Washington zich waarschijnlijk nog steeds af

De serie 'Training Day' dient als vervolg op de gelijknamige film uit 2001.

In 2001 kwam de succesvolle film Training Day uit met Denzel Washington en Ethan Hawke in de hoofdrollen. In 2017, 16 jaar later, werd er een serie gemaakt die als vervolg dient op de film. De serie Training Day was uiteindelijk niet zo'n succes als de film.

De serie Training Day werd uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS in 2017. De hoofdrollen worden vertolkt door Bill Paxton en Justin Cornwell met ook onder andere Katrina Law, Drew Van Acker, Christina Vidal, Lex Scott Davis en Marianne Jean-Baptiste.

Verhaal


Training Day speelt zich af vijftien jaar na de gebeurtenissen in de film en volgt de agent Kyle Craig (Cornwell) terwijl hij infiltreert in de Special Investigation Section (SIS) van de LAPD.

Hij wordt de partner van de moreel dubbelzinnige rechercheur Frank Roarke (Paxton), wiens neiging om in een grijs gebied te opereren om de oorlog tegen misdaad te bestrijden, ter discussie wordt gesteld.

Laatste serie


Deze serie staat bekend als een van Paxton's laatste optredens voor zijn overlijden in februari 2017. Hij overleed terwijl de serie op televisie te zien was. Zijn overlijden was een van de redenen waarom Training Day na één seizoen werd geannuleerd.



De serie was uiteindelijk niet zo'n groot succes als de film. Training Day kreeg vooral negatieve recensies en heeft dan ook een lage score van 24% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de site luidt: "Training Day slaagt er niet in de excellentie van de film te heroveren in zijn televisieserie en weet zich niet te onderscheiden van de huidige reeks vermoeide politiedrama's."

Acteurs uit film


Oorspronkelijk zou een van de agenten in de serie Training Day Jake Hoyt zijn, het personage dat Hawke in de film speelde. De serie ging weg van die versie toen Hawke weigerde om betrokken te zijn. Er zijn wel een aantal acteurs die in de film speelden, die hun rol hernamen voor de serie.



Tom Berenger, Noel Gugliemi en Raymond J. Barry hernamen allemaal hun rol uit de film en ook Nick Chinlund verschijnt in de serie Training Day als hetzelfde personage uit de filmversie, dit keer met zijn volledige naam, Tim Wallace.

Kijken?


De serie Training Day is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Training Day: Staat deze film hoog op jouw lijst met meest favoriet films ooit?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen