search
Netflix onthult een verbazingwekkende waarheid in 'The Man with 1000 Kids'
Series / Trailer

Netflix onthult een verbazingwekkende waarheid in 'The Man with 1000 Kids'

Nieuwe Netflix-documentaire onthult misbruik van spermadonatieregels door oplichter Jonathan Meijer.

Netflix komt met een nieuwe documentaire over de oplichter Jonathan Meijer. Deze Youtuber legde contact met koppels die een kind wilden om voor hen een potentiële spermadonor te zijn. Toen bleek dat hij de wereld rondreisde en hier zijn boterham mee verdiende, was het hek van de dam.

Meijer stond bekend als een knappe, charmante man. Hij blijkt daarnaast een seriële donor te zijn, die inmiddels honderden kinderen over de hele wereld heeft.

Misbruik regels


De documentaire bestaat uit drie delen en is een reconstructie. De makers proberen vooral te achterhalen wat Meijer tot zijn praktijken heeft gedreven. In 2017 werd hem in Nederland al verboden om donor te zijn, maar dit weerhield hem er niet van om internationaal zijn donaties voort te zetten.

Daarnaast wordt duidelijk dat de regelgeving op het gebied van spermadonatie makkelijk te omzeilen is. De ruime mogelijkheden tot anoniem donorschap hebben bijgedragen aan misbruik van de regels.

Overig


De regie is in handen van Josh Allott. De uitvoerend producenten van deze docu-serie zijn Dov Freedman, Natalie Hill, Jessie Versluys en Alex Holder.



The Man with 1000 Kids is vanaf 3 juli te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat deze nu op jouw watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen