search
Netflix wil mogelijk een gratis abonnement lanceren
Series / Nieuws

Netflix wil mogelijk een gratis abonnement lanceren

Het streamingplatform overweegt gratis abonnementen om zo meer inkomsten uit advertenties te genereren.

Netflix is de onbetwiste koning wanneer het aankomt op films en series middels streaming. Eerdere zakelijke stappen, zoals de restricties op passwords en goedkopere abonnementen, hebben het bedrijf nieuwe abonnees opgeleverd.

Op dit moment zijn er wereldwijd ongeveer 270 miljoen abonnees en Netflix is klaar voor de volgende stap. Om deze reden overweegt het bedrijf om gratis abonnementen met advertenties aan te bieden, waardoor je zowel meer inkomsten uit advertenties haalt als nieuwe abonnees binnenhaalt.

Achterstand


Bloomberg bericht dat Netflix, ondanks het enorme zakelijke succes, op een gebied achterblijft. Het bedrijf verdient momenteel niet zo veel aan advertenties.

Op dit gebied is Youtube de onbetwiste winnaar, met een duizelingwekkende omzet van maar liefst $ 15 miljard dollar. Netflix steekt hier maar schamel bij af en tikt $ 0,4 miljard aan. Het bedrijf is pas in 2021 begonnen met het aanbieden van advertentieruimte en geldt momenteel als vrij prijzig voor adverteerders. Eén idee is nu om beperkte abonnementen, met advertenties, aan te bieden.

Gestaakt


De klanten hebben geen abonnementskosten, maar grote series, zoals Stranger Things en Wednesday, worden niet aangeboden. Eerder experimenteerde Netflix met dit abonnement in Kenia, maar dit is voor nu gestaakt. We houden jullie uiteraard op de hoogte van eventuele toekomstige ontwikkelingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij je betaalde abonnement inruilen voor een gratis abonnement met reclame?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen