search
Dit is de nieuwe serie van de bedenker en ster uit 'Baby Reindeer'
Series / Nieuws

Dit is de nieuwe serie van de bedenker en ster uit 'Baby Reindeer'

De getalenteerde Richard Gadd zal ditmaal echter niet de hoofdrol spelen.

Baby Reindeer-bedenker en -hoofdrolspeler Richard Gadd heeft zijn volgende serie in de planning staan. Lees hieronder meer details over wat we kunnen verwachten.

De titel in kwestie is Lion en wordt gemaakt voor HBO en de BBC. Gadd is de bedenker, scenarist en producent van de zesdelige dramaserie, maar zal ditmaal niet erin meespelen.

Van rendier naar leeuw


De BBC gaf in februari dit jaar al het groene licht voor de serie, ruim voordat Baby Reindeer verscheen op Netflix. Die titel bleek eerder dit jaar een gigantische hit en maakte Gadd in een klap wereldberoemd.

In Lion, dat zich afspeelt tussen de jaren '80 en nu, volgen we een man genaamd Niall in het Schotse Glasgow. Hij is stomverbaasd als zijn vervreemde 'broer' Ruben plots opduikt tijdens zijn bruiloft.

Broederschap verstoord


Deze gebeurtenis leidt tot een explosie van geweld, waarna we zien wat er in het verleden is gebeurd dat deze situatie heeft veroorzaakt.



Alexandra Brodski (Rivals) en Eshref Reybrouck (Series) zullen de serie regisseren. Naar castleden wordt nog gezocht. De opnames beginnen zeer binnenkort.

Topper op komst?


Gadd heeft in een verklaring laten weten dat hij zeer vereerd is te mogen werken met HBO en hoopt dat hij een serie weet te maken die zich kan meten met de meest iconische HBO-projecten.

Het is nog onduidelijk wanneer Lion te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij genoten van Baby Reindeer?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen