search
Deze  bekende fantasyfilm met Hugh Jackman wordt een serie!
Series / Nieuws

Deze bekende fantasyfilm met Hugh Jackman wordt een serie!

We zien dit weergaloze personage terug in het hedendaagse New York.

Dokter Abraham van Helsing is algemeen bekend uit Bram Stokers klassieke boek Dracula. De film uit 2004 met Hugh Jackman en Kate Beckinsale in de hoofdrollen was een knaller. De maker van Elementary, Rob Doherty, gaat nu een nieuwe serie ontwikkelen, waarin de vampierjager van weleer op een ander soort gespuis gaat jagen.

Van Helsing heeft er al een aantal incarnaties opzitten, maar hij was nog niet als speurneus in New York te zien. Zijn collega Mina Harker is speciaal agent bij de FBI en tevens zijn ex-partner, die hem bijstaat bij het oplossen van de meest angstaanjagende zaken.

Iconisch


Doherty is samen met Carl Beverly en Sarah Timberman uitvoerend producent van de serie. De afleveringen zullen geschreven worden door Jonathan Lee, die voor Netflix Lockerbie heeft geschreven.

Paramount heeft naar verluidt de rechten gekocht nadat verschillende zenders interesse hadden getoond. Gezien de populariteit van de iconische dokter van Helsing mag dit geen verbazing wekken.

Eigentijds jasje


Behalve de film met Jackman en Beckinsale is er ook een fantasyserie gemaakt met dezelfde titel. Deze ging over Vanessa van Helsing (Kelly Overton), de dochter van de dokter, die in een post-apocalyptische wereld zijn werk voortzet. Doherty's serie laat het bovennatuurlijke element vallen en steekt de avonturen in een eigentijds jasje.



Kijk in de tussentijd Van Helsing uit 2004 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de film Van Helsing met Hugh Jackman gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen