search
Deze briljante miniserie met alleen maar toptalent scoort maar liefst 91% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze briljante miniserie met alleen maar toptalent scoort maar liefst 91% op Rotten Tomatoes

'Normal People' gaat over de complexe relatie tussen Marianne en Connell.

De geweldige miniserie Normal People is er eentje die je absoluut niet gemist mag hebben. Voor een perfecte mix aan romantiek, tragedie en drama ben je bij deze serie aan het goede adres.

Normal People ging in 2020 in première op de BBC. In Nederland was de serie te zien op de NPO. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Ierse schrijfster Sally Rooney, die ook meeschreef aan de serie.

Marianne en Connell


De serie vertelt het verhaal van de complexe relatie tussen Marianne (Daisy-Edgar Jones) en Connell (Paul Mescal). Eerst volgen we de twee op de middelbare school en daarna op de universiteit.

Op school is Marianne een buitenbeentje. Ondanks haar academische prestaties zorgt haar familie ervoor dat ze thuis een lastig leven heeft. Connell is daarentegen een populaire atleet. Zijn alleenstaande moeder werkt als schoonmaakster bij de familie van Marianne.

Doorbraak


Marianne en Connell krijgen een relatie, die ze geheim houden voor anderen. Wanneer Marianne op school gepest wordt, gebruikt Connell zijn populariteit echter niet om voor haar op te komen. Ook hebben beide personages er moeite mee om elkaars intenties te begrijpen.



Dit alles zorgt ervoor dat ze vaak uit elkaars leven verdwijnen. We zien echter hoe Marianne en Connell steeds weer samen komen en hoe de twee door de jaren heen veranderen. De serie was voor zowel Edgar-Jones (Where the Crawdads Sing) als Mescal (Aftersun) hun grote doorbraak.

Goede score


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een geweldige score van 91%. De critics consensus: "Normal People is tegelijkertijd intiem en verlichtend, waarbij de nuances van het bronmateriaal prachtig worden vertaald".

Bekijk Normal People op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Een goede kijktip: Normal People?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen