search
In 'The Rings of Power' zijn bepaalde 'Lord of the Rings'-slechteriken wél te zien: eerste foto onthuld
Series / Foto's

In 'The Rings of Power' zijn bepaalde 'Lord of the Rings'-slechteriken wél te zien: eerste foto onthuld

In de films van Peter Jackson waren deze griezels niet te zien.

Empire heeft een aantal covers geplaatst van The Rings of Power. Op een van de covers zijn kwaadaardige figuren afgebeeld, die bekend zijn uit 'In de ban van de ring'.

Het gaat om de grafgeesten (Barrow wights), ondoden die door de tovenaar-koning van Angmar naar Tyrn Gorthad, oftewel de Grafheuvels (Barrow-downs) zijn gestuurd. Einar Martinsen heeft de grafgeesten ontworpen in samenwerking met Amazon Studios, en je kunt de foto hier bekijken.

Tovenaar-koning


De Grafheuvels bevinden zich ten oosten van het Oude Woud, waar Frodo, Sam, Merijn en Pepijn terechtkomen in 'De reisgenoten'. In Peter Jacksons film zijn de grafgeesten niet te zien. Deze wezens maakten onderdeel uit van Tom Bombadils verhaallijn, die niet in The Lord of the Rings was verwerkt.

De Grafheuvels zijn de begraafplaatsen van de oude koningen van het rijk Arnor, dat zich gedurende de Tweede Era opsplitste in Cardolan, Arthedain en Rhudaur. De tovenaar-koning stuurde de grafgeesten naar deze plaats om te voorkomen dat de oorspronkelijke bewoners weer terug zouden keren.

Ondoden


In het nieuwe seizoen van The Rings of Power zullen de grafgeesten wel hun opwachting maken. Tegen Empire zei VFX supervisor Jason Smith hierover het volgende: "Het is erg opwindend om iets neer te zetten dat ik nog niet eerder had gezien. We hebben al eerder ondoden gezien, maar nog niet op deze manier".



Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Rings of Power: beter of slechter dan de eerdere films?

  • Beter

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Slechter

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen