search
Een 8,7 op de IMDb: een van de beste Britse series van de afgelopen jaren
Series / Specials

Een 8,7 op de IMDb: een van de beste Britse series van de afgelopen jaren

'Fleabag' is één van de beste comedyseries ooit en is gewoon te zien op Prime Video.

Als je de geweldige Britse comedyserie Fleabag nog niet gezien hebt, dan wordt het tijd dat je dat wel gaat doen. De serie krijgt namelijk een geweldige score op de IMDb en behoort tot de beste comedyseries.

Het eerste seizoen van Fleabag kwam uit in 2016. Het tweede en laatste seizoen verscheen in 2019. De serie is gecreëerd en geschreven door Phoebe Waller-Bridge, die tevens ook de hoofdrol speelt. Het verhaal is gebaseerd op een comedyshow die ze eerder schreef.

Droge humor


De serie gaat over over een vrouw die het publiek alleen kent als Fleabag (Waller-Bridge). Met haar droge humor en zonder filter leeft ze haar leven in Londen, inclusief pogingen tot een liefdesleven. Tegelijkertijd probeert ze om te gaan met tragedies die hebben plaatsgevonden in haar verleden.

Dit uit zich vooral in boosheid, waarmee ze iedereen wegduwt die haar probeert te helpen. Toch blijft ze doorgaan. We zien onder andere hoe ze op ongemakkelijke dates gaat, hoe haar familierelaties in elkaar zitten en hoe ze invulling probeert te geven aan haar leven.

Prijzen


Naast Waller-Bridge, die na haar rol in Fleabag te zien was in Solo: A Star Wars Story en Indiana Jones and the Dial of Destiny, spelen er meer bekende acteurs in de serie. Olivia Colman (The Favourite, The Crown) is te zien als Fleabags stiefmoeder.



Vanaf seizoen 2 is de Ierse acteur Andrew Scott (Sherlock, Ripley) in de serie te zien als The Priest. Fleabag viel voor beide seizoenen flink in de prijzen. De serie won onder andere meerdere Emmys en Golden Globes.

Geweldige score


Fleabag wordt door veel mensen benoemd als een van de beste comedyseries ooit gemaakt. Dat is ook terug te zien op de score van de serie op de IMDb, waar Fleabag een 8,7/10 scoort.

Bekijk Fleabag op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Fleabag: er zouden meer van dit soort series moeten verschijnen

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen