search
Komische serie op Disney+ kijk je in één weekend uit: "perfecte serie"
Series / Specials

Komische serie op Disney+ kijk je in één weekend uit: "perfecte serie"

In deze romantische komedieserie reflecteert de eigenaresse van een platenzaak in Brooklyn op haar liefdesleven.

High Fidelity is een remake van de gelijknamige film uit 2000. In plaats van John Cusack zien we Zoë Kravitz in de hoofdrol. Als Robyn "Rob" Brooks, eigenaar van een zieltogende platenzaak in Brooklyn, deelt ze haar leven in volgens top vijf-lijstjes en populaire cultuur. Haar collega's bij Championship Vinyl zijn tevens goede vrienden.

In deze gemoedelijke sfeer slijten Rob, Cherise (Da'Vine Joy Randolph) en Simon (David H. Holmes) hun dagen. Af en toe komt er een klant en de rest van de tijd maakt het drietal lijstjes over diverse onderwerpen.

Top vijf


Rob doorbreekt regelmatig de vierde muur en praat rechtstreeks tegen de kijker. Het voornaamste onderwerp is haar liefdesleven. Ze heeft hier een lijstje voor dat ze de Top Vijf van Memorabel Gebroken Hart noemt. Nadat ze een jaar geleden gedumpt werd door Mac (Kingsley Ben-Adir), die naar Londen is verhuisd, heeft ze weer een date. Dit is namelijk de enige manier om koppelpogingen van haar broer te voorkomen.

Die avond komt ze echter volkomen onverwacht Mac tegen, die weer terug blijkt in de Verenigde Staten. Macs terugkeer compliceert de zaken voor Rob, aangezien ze beseft dat ze nog steeds gevoelens voor hem heeft. Ze vraagt zich af wat de dieper liggende redenen zijn voor het mislukken van haar relaties. Nadat ze ontdekt dat Mac al bijna een jaar lang een relatie heeft met iemand anders, besluit Rob om te achterhalen hoe het gaat met de overige mannen in haar Top Vijf.

Grof schandaal


De serie kreeg prima kritieken en ook de kijkers waren positief. Kravitz speelde haar rol met verve en de serie werd over het algemeen als geslaagd gezien. Jammer genoeg werd High Fidelity na één seizoen, dat tien afleveringen telde, al gecanceld. Michael Cuby was het hier totaal niet mee eens blijkens zijn recensie: "Deze perfecte serie werd niet vernieuwd voor een tweede seizoen. Het is maanden later en nog steeds vind ik de beslissing een grof schandaal. Ik heb in elk geval deze tien afleveringen om opnieuw te bekijken".



High Fidelity kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

High Fidelity? Top of flop?

  • Top

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen