search
Dit weten niet veel mensen over Daenerys in 'Game of Thrones'
Series / Specials

Dit weten niet veel mensen over Daenerys in 'Game of Thrones'

Daenerys zag er op een bepaald moment in de boeken van 'Game of Thrones' heel wat anders uit.

Onlangs ging het tweede seizoen van House of the Dragon in première op HBO. De prequel-serie speelt zich zo'n 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en volgt gebeurtenissen die leiden tot de ondergang van Huis Targaryen.

House of the Dragon speelt zich ook 172 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen af, die we in Game of Thrones konden zien. Emilia Clarke speelde de rol van Daenerys in alle acht seizoenen van de serie die liep van 2011 tot 2019. Maar wist je dat Daenerys er op een bepaald moment in de boeken helemaal anders uitzag dan in de serie?

Een van beste series


Game of Thrones werd gemaakt door David Benioff en D. B. Weiss en is een bewerking van A Song of Ice and Fire, een serie fantasieromans van George R. R. Martin, waarvan de eerste A Game of Thrones is.

De serie was een groot succes en wordt beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt. Het won heel wat prijzen, waaronder 59 Emmy Awards, het meest voor een dramaserie. Clarke werd ook meerdere keren genomineerd voor diverse prijzen voor haar rol als Daenerys.

Kaal


Daenerys staat bekend om haar lange, zilverwitte haar. Zowel in de boeken als in de serie heeft ze haar prachtige haar. Maar in de boeken is er ook een periode dat ze volledig kaal is. Wanneer Daenerys ervoor kiest om in Drogo's brandstapel te lopen met haar drakeneieren, blijft ze ongedeerd. Haar magie doet de eieren uitkomen en inspireert haar volgelingen.



Zowel in het boek als in de serie komt ze tevoorschijn, bedekt met as en met haar kleren weggebrand. In de boeken is haar haar ook verschroeid en ze brengt een groot deel van haar reis naar het koningschap kaal door, terwijl haar witte haar langzaam weer aangroeit.

Kijken?


Het is niet bekend waarom de serie ervoor koos om haar haar ongeschonden te laten, maar vermoedelijk is het een combinatie van het feit dat het haar aantrekkelijker maakt als heldin en ook om praktische redenen (niet meerdere pruiken willen maken voor elke fase van haar haargroei).



Wil je Clarke als Daenerys zien in Game of Thrones? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen