search
Horrormeester Stephen Kings X-aanbevelingen voor series: Stream ze alledrie!
Series / Specials

Horrormeester Stephen Kings X-aanbevelingen voor series: Stream ze alledrie!

Op X slingert de wereldberoemde schrijver regelmatig series het twitterversum in.

Stephen King heeft tientallen boeken en korte verhalen op zijn naam staan. Gezien zijn indrukwekkende staat van dienst deelt hij regelmatig zijn gedachten over series in het genre van horror, mystery en suspense. Hieronder volgen een aantal van Kings aanbevelingen op X.

De series Servant, Dracula, in een bewerking van 'Sherlock'-makers Mark Gatiss en Steven Moffat en NOS4A2 kun je in zijn geheel bekijken. Een psychologisch horrordrama van M. Night Shyamalan, een klassieker en een verfilming van Joe Hills boek (Kings zoon!): kijk of je het met King eens bent.

Andere dimensies


Servant is een psychologische horrorserie die vier seizoenen telt, met M. Night Shyamalan als showrunner en uitvoerend producent. Het echtpaar Dorothy (Lauren Ambrose) en Sean (Toby Kebbell) is kapot van verdriet na het overlijden van hun baby Jericho. Na Dorothy's psychose krijgen ze een levensechte babypop als onderdeel van therapie. Kort daarop wordt Leanne (Nell Tiger Free) als nanny aangenomen, waarna er griezelige gebeurtenissen in huis plaats beginnen te vinden. King noemde het verhaal "creepy" en was "na twee afleveringen het verhaal ingetrokken".

Rotten Tomatoes: 77%, kijk hier.

Dracula is een hervertelling van Bram Stokers boek, maar een deel van het verhaal speelt zich af in de moderne tijd. Dracula wordt gespeeld door de Deense acteur Claes Bang, die eerder te zien was in The Northman. De vampier is charmant, verleidelijk en heeft een onderkoeld gevoel voor humor. King had het volgende te zeggen: "De BBC verfilming van 'Dracula' is intelligent, engagerend en geweldig bloederig. Daarmee bedoel ik geweldig en vooral bloederig".

Rotten Tomatoes: 71%, kijk hier.

Rekening vereffenen


NOS4A2, oftewel 'Nosferatu', gaat over een jonge vrouw die de strijd aanbindt met een boosaardige wezen. Victoria "Vic" McQueen (Ashleigh Cummings) komt er achter dat ze door verschillende dimensies kan reizen. Dit talent moet ze inzetten wanneer ze opnieuw tegenover Charles Manx (Zachary Quinto) komt te staan. Dit kwaadaardige wezen ontvoert kinderen en brengt ze nar een andere dimensie. Vic wist als kind aan hem te ontkomen, wat Manx nooit heeft kunnen verkroppen. King noemde de serie vooral sterk in het feit dat "[de serie] gewone mensen laat zien, die proberen te doen wat goed is. Horror is in het alledaagse geworteld".

Rotten Tomatoes: 81%, kijk hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij het eens met Stephen King?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen