search
Personage 'Band of Brothers' maakt echte held "compleet belachelijk"
Series / Featured

Personage 'Band of Brothers' maakt echte held "compleet belachelijk"

Het verhaal over de Easy Company blijft een klassieker ondanks een vertekend beeld van dit personage.

De verfilming van Stephen A. Ambrose's boek over de Easy Company, de divisie parachutisten gedurende de Tweede Wereldoorlog is tot op heden een klassieker in dit genre. Ook het 21e-eeuwse publiek krijgt een goed beeld van de ervaringen en de tragische ervaringen van deze soldaten.

Eén bepaald personage komt er echter bekaaid van af. Sergeant Herbert Sobel, gespeeld door David Schwimmer, wordt neergezet als een kleingeestig en benepen figuur. Andere leden van de divisie zijn het hier absoluut niet mee eens.

Boot camp


Sobel is verantwoordelijk voor het zogeheten boot camp, waarbij hij de soldaten moet klaarstomen voor de strijd. Dit gebeurt niet bepaald op een zachtzinnige manier, wat verward kan worden met iemands persoonlijkheid in plaats van de rol die diegene heeft.
.
Schwimmer heeft Sobel gespeeld op de manier waarop de fictieve versie van deze militair geschreven was. Sobel was echter maar in drie afleveringen te zien en hierdoor is een vertekend beeld ontstaan. In het boek 'We Who Are Alive and Remain: Untold Stories from the Band of Brothers' van Marcus Brotherton wordt dit rechtgezet.

Rechtgezet


Twee leden van de Easy Company corrigeren de portrettering in de serie. Sergeant Forest Guth zei hierover het volgende: "Wat mij betreft heeft Sobel de Easy Company vormgegeven en gehard". Bill Wingett, een ander lid, voegde hieraan toe: "Ik ga met iedereen de discussie aan die beweert dat Sobel de k******k is zoals hij werd neergezet".




Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Band of Brothers: vind je dit personage ook een beetje sneu in de serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen