search
Seizoen 2 van 'That '90s Show' overtreft de legendarische 'That '70s Show'
Series / Nieuws

Seizoen 2 van 'That '90s Show' overtreft de legendarische 'That '70s Show'

Seizoen 2 van That '90s Show scoort hoog door zijn charme en humor.

In de jaren negentig kwam de mega populaire That '70s Show uit. De serie ging over een groep vrienden in Wisconsin, maar na acht seizoenen kwam de serie helaas tot een einde. Tot 2023. Toen kwam namelijk het eerste seizoen van de sequel That '90s Show uit.

Deze serie volgt Leia Forman, de dochter van Eric en Donna. Ze logeert een zomer bij haar grootouders, Red en Kitty. Enkele maanden na de première van That '90s Show werd de serie al vernieuwd voor een tweede seizoen, dat onlangs uitgekomen is.

Rotten Tomatoes


Zowel That '70s Show als seizoen 1 van That '90s Show scoren goed op Rotten Tomatoes. Zij behalen namelijk scores van 82% en 75%. Seizoen 2 van That '90s Show scoort echter nog hoger. Dit keer heeft de serie namelijk een score van 90% gekregen (op het moment van schrijven).

Dit is beduidend hoger dan de andere scores, maar wat maakt dit seizoen zo goed? Volgens Arezou Amin van Collider komt dit doordat de serie nu geen "verplichtingen heeft om een 'vervolg' te zijn". Hierdoor kan seizoen 2 charmant en grappig zijn.

Jaren 70 vs. jaren 90


Joel Keller van Decider schrijft: "De belangrijkste klacht over het eerste seizoen van That '90s Show blijft: wanneer de personages uit That '70s Show op het scherm verschijnen, vooral zonder een van de tieners, is de show grappig."

De grote vraag is nu of dit komt doordat de personages nostalgische gevoelens oproepen bij kijkers, of dat ze simpelweg beter zijn dan de volgende generatie.



Al met al is seizoen 2 een goed seizoen dat "kijkers die genoten hebben van het eerste seizoen moet aanspreken en zelf sommigen moet overtuigen die eerst nog twijfelden", aldus Jorge Rivera Rubio van QiiBO.

Netflix


Ben je nieuwsgierig naar het vervolg van That '90s Show? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

That '90s Show: beter of slechter dan That '70s Show?

  • Beter

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Slechter

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen