search
Eerste recensies voor de brutale serie 'My Lady Jane': dikke hit of teleurstelling?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor de brutale serie 'My Lady Jane': dikke hit of teleurstelling?

My Lady Jane: moderne, magische historische serie met humor en romantiek, populair bij kijkers en critici.

Als je een saaie geschiedenisles verwacht, dan zal My Lady Jane je verbazen. Deze Britse historische serie speelt wel in de 16e eeuw af, maar is een modern verhaal over liefde en macht. Wat vinden critici op Rotten Tomatoes eigenlijk van deze serie?

My Lady Jane gaat over de adellijke Jane Grey. In het echt overleed ze al op haar zestiende, maar in de serie is ze een eigenwijze twintiger. Ze wordt gedwongen om mee te regeren aan het hof, maar wil eigenlijk niets liever dan bij haar geliefde zijn. Het enige probleem is dat hij overdag geen man is.

De torenhoge scores


Het is dus veilig om te stellen dat My Lady Jane geen waarheidsgetrouwe historische serie is. Zijn critici op Rotten Tomatoes blij met deze aanpassingen? Zeker! Zij belonen deze creatieve keuzes namelijk met een torenhoge score van 91% (op het moment van schrijven).

Aramide Tinubu omschrijft de serie perfect: "Een onstuimig en hilarisch avontuur vol magie, romantiek en gedurfde vrouwelijke personages die de controle over hun leven overnemen."

Herhaling?


Toch zijn er enkele kritieken. Zo benoemt Tara Bennett van IGN Movies dat de serie niet veel anders doet dan historische series zoals Bridgerton of The Great. Toch "werd de serie heel goed met het [brutale anachronistische] uitgangspunt."



Volgens Amber Dowling van Globe and Mail is het zeker geen verrassing dat de serie zo populair is bij kijkers: "Het is een leuke serie met veel terugkerende grappen en cliffhangers om een ​​jonger publiek te interesseren, met als bonus stomende seksscènes, gechoreografeerde gevechten en historische kostuums."

Prime Vidoe


Ben je benieuwd geworden naar dit historische en magische verhaal? Stream dan My Lady Jane op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

My Lady Jane: staat deze serie nu op jouw watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen