search
Hoe gaat het nu met de meedogenloze 'Cersei Lannister' uit 'Game of Thrones'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de meedogenloze 'Cersei Lannister' uit 'Game of Thrones'?

Lena Headey is vooral bekend door haar rol als Cersei Lannister in 'Game of Thrones'.

Game of Thrones is nu nog steeds een van de beste series ooit gemaakt. Een van de personages in de serie was Cersei Lannister, gespeeld door de Britse actrice Lena Headey. Deze rol blijft een van haar grootste en speelde ze tot de laatste aflevering die uitkwam in 2019. Maar hoe gaat het nu met Headey?

Headey is Brits, maar ze werd geboren in Bermuda, waar haar vader voor zijn werk als politieofficier naar uitgezonden werd. Ze werd op 17-jarige leeftijd ontdekt toen ze een schooloptreden verzorgde in het Royal National Theatre en gevraagd werd voor een rol in de film Waterland, die in 1992 werd uitgebracht.

Films


Headey bleef gestaag werken in Britse en Amerikaanse films en op televisie, vooral in bijrollen. In Imagine Me & You, die in 2005 werd uitgebracht, speelde ze haar eerste memorabele hoofdrol. Dat jaar speelde ze ook de hoofdrol in The Brothers Grimm (2005) en een jaar later was Headey te zien als Queen Gorgo in 300, een rol die ze hernam in 2014 in 300: Rise of an Empire.

Andere films waarin Headey verscheen zijn onder andere The Remains of the Day (1993), The Jungle Book (1994), Mrs Dalloway (1997), Ripley's Game (2002), Dredd (2012), The Purge (2013), Pride and Prejudice and Zombies (2016) en Fighting with My Family (2019). Ze speelde in haar carrière al in meer dan 50 films.

Sarah Connor


Naast films, speelde Headey ook in tal van series. Zo speelde ze een bijrol in de Britse serie Band of Gold van 1996 tot 1997. Daarna speelde Headey kleine rollen in een aantal series, maar ze was toen vooral te zien in films.



Een van haar eerste grote rollen in een serie was als Sarah Connor in de sciencefictionserie Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008–2009), een spin-off van de Terminator-films. Het was redelijk populair, maar werd na twee seizoenen geannuleerd.

Cersei Lannister


Maar het is in 2011, toen ze de rol kreeg van Cersei Lannister in Game of Thrones, dat Headey internationaal bekend werd. Ze werd in de rol gecast nadat haar vriend en uiteindelijke co-ster Peter Dinklage haar casting aan de producenten had voorgesteld.



Haar vertolking van de meedogenloze koningin heeft lovende kritieken gekregen en ze werd genomineerd voor tal van prijzen, waaronder vijf Emmy Awards en een Golden Globe. Ze speelde Cersei in alle acht seizoenen van Game of Thrones tot de laatste aflevering in 2019.

Stemrollen


Na Game of Thrones heeft Headey vooral stemrollen gespeeld in animatieseries. Zo had ze terugkerende rollen als Big Mama in de animatieserie Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles (2018–2020) en als Amelia Hughes in de geanimeerde webserie Infinity Train (2019–2021).

Bekijk op instagram


Ze verleende haar stem aan het rollenspel-videospel Risen (2009) en de videogame-verfilmde film Kingsglaive: Final Fantasy XV (2016), evenals aan de animatieserie Danger Mouse (2015–2017) en Tales of Arcadia (2017–2018; 2020), en de poppenserie The Dark Crystal: Age of Resistance (2019).

Toekomst


In 2023 was Headey opnieuw op het kleine scherm te zien als Dorothy Hunt in White House Plumbers en als Aster Calyx in Beacon 23, waarvan het tweede seizoen eerder dit jaar uitkwam. Ze heeft ook haar regiedebuut gemaakt met de film The Trap, waarin haar Game of Thrones co-ster Michelle Fairley de hoofdrol speelt. De film ging in première op het Austin Film Festival in de VS in 2023 en staat gepland om later uit te komen.



Daarnaast staan er andere projecten gepland waarin Headey zal spelen. Zo zal ze te zien zijn in de thrillerfilm Ballistic naast Amybeth McNulty en in de serie The Abandons naast Gillian Anderson. Ze zal ook te horen zijn in de nieuwe animatieserie New-Gen.

Kijken?


Wil je Headey als Cersei Lannister zien in Game of Thrones? Je kan de serie bekijken op HBO Max. Ook de recentere serie White House Plumbers waarin ze speelde kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Cersei Lannister is het beste personage in Game of Thrones

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen