search
Streamingsoorlog leidt mogelijk tot samengaan twee grote diensten
Series / Nieuws

Streamingsoorlog leidt mogelijk tot samengaan twee grote diensten

Gaat de filmwereld dan toch richting een dienst als Spotify voor films en series?

Op dit moment is Netflix nog altijd de grootste streamingdienst ter wereld. Met de komst van diensten als Disney+, HBO Max en Prime Video leek daar snel verandering in te komen, maar de afgelopen periode bleek dat die diensten moeite hadden om hun abonnees te behouden en voldoende nieuwe content te bieden.

Het leidde er onder meer toe dat Netflix weer films en series uit de catalogi van de concurrentie mag aanbieden. Netflix is zelfs weer gegroeid ten opzichte van de nieuwere diensten.

Samensmelting


In de filmwereld zijn al meerdere samensmeltingen geweest. Denk maar aan Disney en 20th Century Fox. Nu komt CNBC met het bericht dat Paramount Global met meerdere partijen in gesprek is om zijn verliesgevende streamingdienst Paramount+ samen te laten smelten met een concurrerende dienst.

Naar verluidt zou Warner Bros. Discovery de beoogde kandidaat zijn. Als het tot een deal zou komen, dan worden de diensten (HBO) Max en Paramount+ ongetwijfeld samengevoegd. Warner Bros. Discovery zou met Paramount+ verder de concurrentiestrijd aan kunnen gaan met Netflix en Disney+.

Abonnees


Paramount+ heeft op dit moment 71 miljoen betalende abonnees wereldwijd en (HBO) Max heeft er 100 miljoen wereldwijd, waarvan bijna 53 miljoen in Noord-Amerika. Bekende series van Paramount+ zijn Star Trek, Yellowstone, Tulsa King, Halo en Yellowjacket.



In Nederland is Paramount+ niet beschikbaar. Een groot deel van het aanbod van Paramount+ is terug te vinden op SkyShowtime, en ook op diensten als Prime Video en Netflix.

Ook interessant
Review SkyShowtime - aanbod, prijzen, series en meer
SkyShowtime is pas sinds oktober 2022 op de Nederlandse VOD-markt te vinden en moet schijnbaar nog zijn plekje zien te vinden tussen verschillende concurrenten. Toch hebben ze nog een verrassend groot aanbod van Amerikaanse televisieseries, die voor vele kijkers kan smaken naar meer. Lees verder...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij bijvoorbeeld 30 euro betalen voor een soort Spotify met films en series?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen