search
Dit opvallende detail uit de jaren 80-hitserie 'Alf' ben je compleet vergeten
Series / Specials

Dit opvallende detail uit de jaren 80-hitserie 'Alf' ben je compleet vergeten

Alf is in de gelijknamige serie veel ouder dan je denkt.

Alf kent bijna iedereen. De serie die de kat-etende alien volgt, was in de jaren 80 een groot succes. Natuurlijk weet je dat Alf afkomstig is van de planeet Melmac, maar weet je ook hoe oud hij eigenlijk is?

Alf werd bedacht door poppenspeler Paul Fusco, die in de serie de levensgrote pop van Alf bediende en het buitenaards wezen tot leven bracht. Alf, wat staat voor Alien Life Form, stortte neer in de garage van de familie Tanner en werd opgenomen door het Amerikaanse gezin.

Gordon Shumway


Alf is niet de echte naam van de alien, maar een bijnaam die hij kreeg van de familie Tanner. Zijn echte naam is Gordon Shumway. Hij is een kleine alien met een spitse snuit en geheel bedekt met bruin-oranje haar. Hij heeft acht magen en een enorme trek in katten.

Alf wordt algemeen beschouwd als een van de weinige Melmaciërs die de catastrofe van zijn thuisplaneet hebben overleefd. Hij verbleef in het huis van de Tanners om zich verborgen te houden voor de regering en had zeer zelden interactie met iemand buiten het gezin.

Alf's verjaardag


In een ander artikel hier op SerieTotaal kon je al lezen dat Alf in de eerste aflevering van de serie een biertje dronk. Omdat de serie heel populair werd bij kinderen, bleef dat bij één aflevering. Maar zo kan je al weten dat Alf eigenlijk oud genoeg is om alcohol te drinken.



Doordat Alf vooral voor kinderen was en ook wel jong lijkt te zijn, was dit helemaal niet het geval. Zo is Alf veel ouder dan je denkt. Hij is volgens de Aardse jaartelling geboren op 28 oktober 1756 op de oostzijde van de planeet Melmac. Op Melmac heeft hij 122 jaar lang een opleiding gevolgd aan een hogeschool.

Kijken?


Wil je Alf zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Alf moet een nieuw seizoen krijgen

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen