search
Deze markante scifi-serie scoort bijna perfecte 97% op Rotten Tomatoes en kijk je nu op Netflix
Series / Specials

Deze markante scifi-serie scoort bijna perfecte 97% op Rotten Tomatoes en kijk je nu op Netflix

De mysterieuze scifi-serie 'Resident Alien' gaat over een alien die op aarde neerstort.

Er staan een hoop geweldige series op Netflix waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Hou je van een goede scifi-serie? Dan is Resident Alien een aanrader.

Het eerste seizoen van de Amerikaanse serie Resident Alien kwam uit in 2021. Daarna verschenen er nog twee seizoenen, waarvan het meest recente afgelopen februari in première ging. Bovendien is de serie vernieuwd voor een vierde seizoen.

Alien in Colorado


Resident Alien gaat over een alien die een crash landing heeft gemaakt op aarde, in een klein stadje in de Amerikaanse staat Colorado. De alien is naar de aarde gestuurd om de mensheid uit te roeien. Hij doet zich voor als een dokter die op vakantie is.

Nadat de alien wordt gevraagd om een autopsie uit te voeren op de lokale huisarts, die door onbekende oorzaak om het leven is gekomen, neemt hij diens praktijk over. Tijdens zijn aanwezigheid in het stadje worstelt hij met het morele dilemma waarin hij zich bevindt.

Bedreigingen


Nu hij zich onder hen bevindt, ontwikkelt hij namelijk medeleven voor de mensheid. Hij begint ze zelfs te beschermen tegen buitenaardse bedreigingen. Er ligt voor hem echter ook gevaar op de loer, want er is iemand die weet welke identiteit er achter zijn vermomming verscholen zit…



Alan Tudyk (Tucker & Dale vs Evil, A Knight's Tale) speelt de hoofdrol van de Alien, of wel Harry Vanderspeigle. De serie is gecreëerd door Chris Sheridan, vooral bekend als één van de schrijvers van Family Guy.

Geweldige score


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een geweldige score. Op de tomatometer scoort de serie 97%. Ook het publiek is enthousiast en geeft 85%.

Benieuwd geworden? Bekijk Resident Alien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Resident Alien: heb jij deze serie gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen