search
'Wednesday' breekt opvallend record: "op het wereldtoneel"
Series / Nieuws

'Wednesday' breekt opvallend record: "op het wereldtoneel"

Als we de producenten mogen geloven kunnen we een waanzinnig tweede seizoen verwachten.

Na het zeer succesvolle eerste seizoen van de Netflix-hit Wednesday wordt er momenteel druk gewerkt aan seizoen twee. Fans kunnen zich alvast opmaken voor een seizoen van een enorme omvang.

Het eerste seizoen, dat in Roemenië werd opgenomen, behaalde meer dan 250 miljoen views en won vier Emmy's. Eind vorig jaar werd onthuld dat de opnames voor het tweede seizoen zouden plaatsvinden in County Wicklow in Ierland, en nu blijkt dat dit de allergrootste productie ooit wordt voor het land.

Bestemmingsland voor vele producenten


Ierland is al langer een geliefde plaats voor producenten. De ongerepte natuur en prachtige locaties zijn vaker decor geweest voor grote series als The Tudors, Vikings en Game of Thrones.

Volgens Screen Ireland zal het tweede seizoen van Wednesday de grootste productie ooit zijn qua uitgaven. Nog nooit is er zoveel geld gemoeid met de productie van een serie in het land. Dit belooft veel goeds voor alle fans van de Netflix-hitserie.

Hoog bezoek op de set


De premier van Ierland, Taoiseach Simon Harris, bezocht de set en deelde in een verklaring: "Ik ben verheugd te zien dat Ierland steeds wordt gekozen als locatie voor het filmen van series en films. Dit ondersteunt onze economie, creëert banen, toont onze creatieve talenten en promoot ons land op het wereldtoneel."



We zullen het ongetwijfeld gaan zien komend seizoen. Tot die tijd kan je nog eens alle afleveringen van Wednesday bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wednesday: hoeveel seizoenen hoop jij dat de serie krijgt?

  • Meer dan 4 seizoenen

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • 4 of minder

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen