search
'The Acolyte': geavanceerde Sith-uitrusting blokeert lichtzwaarden in de strijd
Series / Specials

'The Acolyte': geavanceerde Sith-uitrusting blokeert lichtzwaarden in de strijd

De technologie van de Sith treedt meer op de voorgrond in de wapens die ze gebruiken.

In de nieuwe 'Star Wars'-serie The Acolyte zijn de indrukwekkende gevechtskunsten van The Stranger te zien. Deze figuur heeft daarnaast ook de beschikking over technologie die het de Jedi behoorlijk lastig maakt. De Jedi worden zowel wat betreft wapens als geestelijke vermogens gedwarsboomd.

In de vijfde aflevering is de cortosis-uitrusting te zien, gemaakt van een zeldzaam mineraal. Lichtzwaarden zijn hierdoor niet in staat om schade toe te brengen en worden zelfs tijdelijk gedeactiveerd. Verder zorgt een cortosishelm ervoor dat de telepathische vermogens van de Jedi tegengehouden worden en bedient The Stranger zich van controversiële gevechtstechnieken, wat voor een geduchte tegenstander zorgt.

Tactisch voordeel


De Sith opereren in het geheim en dit betekent dat ze hun technologie ontwerpen met het oog op tactisch voordeel. Cortosis is een zeldzaam mineraal, de wapenuitrusting bevat dus cortosis in plaats van hiervan gemaakt te zijn. Wanneer de Sith met een Force-gevoelige opponent te maken heeft gaat het er voornamelijk om de aanval van een lichtzwaard te weerstaan. Dit gebeurt door de energie terug te kaatsen, waardoor het lichtzwaard tijdelijk deactiveert.

De cortosis in de armbeschermers blokkeert niet alleen een aanval, het veroorzaakt daarnaast een type 'kortsluiting'. De tegenstander zit hierdoor tijdelijk zonder wapen en dit biedt een tactisch voordeel. In The Acolyte wordt ten slotte een nieuwe eigenschap van cortosis onthuld, namelijk het blokkeren van de telepathische vermogens van Jedi. Op een bepaald moment weigert de Stranger de helm af te zetten, omdat master Sol dan gedachten zou kunnen lezen.

Controversieel


Dit wordt vervolgens aangevuld met twee gevechtsvormen die door de Jedi als controversieel worden gezien: Tràkata en Juyo: de laatste staat ook wel bekend als Form VII. Tràkata is een tactiek waarbij je je lichtzwaard schijnbaar willekeurig aan- en uitflitst, wat de tegenstander verwart. Juyo is een agressieve gevechtsstijl die voornamelijk offensief van aard is. Door Jedi wordt de eerste stijl als valsspelen gezien, terwijl de tweede teveel emotie op zou wekken. De Order interpreteert dit als jezelf laten leiden door passie, wat tegen de Jedi Code ingaat.

Bekijk op instagram


De combinatie van wapens, uitrusting en gevechtstechniek heeft hierdoor een onvoorspelbare en gevaarlijke tegenstander opgeleverd in The Acolyte.

Waar te zien?


Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Acolyte wordt per aflevering een stuk beter

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen