search
Dit weten we over alle 'Game of Thrones'-series die nu in de maak zijn
Series / Specials

Dit weten we over alle 'Game of Thrones'-series die nu in de maak zijn

HBO wil 'Game of Thrones' uitbreiden als een geheel universum: dit weten we over de plannen.

Nu House of the Dragon een groot succes is gebleken, hoeft HBO niet meer huiverig te zijn als het gaat om Game of Thrones-spin-offs. Dit is alles wat we tot nu toe weten over gerelateerde projecten, van geruchten tot bevestigde series.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is momenteel bezig op HBO Max. De eerste spin-off van Game of Thrones was meteen een succes, dus werd het derde seizoen al besteld voordat het tweede uitgezonden was. Maar er zijn nog meer spin-offs onderweg.

Jon Snow


De meest geanticipeerde spin-off waar al jaren geruchten over gaan is die over Jon Snow. In Snow zou onderzocht worden hoe het leven van Jon Snow verder was gegaan na de gebeurtenissen in Game of Thrones.

Helaas deelde acteur Kit Harington in april van dit jaar slecht nieuws over de spin-off. Het project is namelijk afgelast. Volgens hem konden hij en het team achter de serie niet het juiste verhaal vinden om te vertellen. Wel voegde hij toe dat de serie op de plank blijft liggen voor de toekomst.

Dunk & Egg


Een spin-off die er daarentegen wel echt komt, is A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Dit is een bewerking van de Dunk & Egg-verhalen van George R.R. Martin en gaat over Ser Duncan the Tall (Peter Claffey) en Aegon V (Dexter Sol).



Het verhaal speelt zich ongeveer een eeuw voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie is momenteel al in productie en zal bestaan uit zes afleveringen. Onder andere House of the Dragon-showrunner Ryan Condal werkt mee aan de spin-off.

Andere spin-offs


Daarnaast zijn er nog een hoop potentiële spin-offs in de maak: een nog ongetitelde prequel over Aegon Targaryen, Nine Voyages over Corlys Velaryon, Ten Thousand Ships over prinses Nymeria en de animatieserie Golden Empire.

De vraag is alleen welke hiervan daadwerkelijk het licht zullen zien. Al deze series zitten namelijk in een zeer vroeg stadium en kunnen nog ieder moment geschrapt worden. Kijk tot die tijd House of the Dragon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Ooit moet er een Game of Thrones-film in de bioscoop verschijnen

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen