search
Adrenaline gegarandeerd: thriller-series op NPO Start die je hart sneller doen kloppen
Series / Specials

Adrenaline gegarandeerd: thriller-series op NPO Start die je hart sneller doen kloppen

Vier ijzingwekkende series op NPO Start en Plus: perfect voor liefhebbers van een goede thriller.

Het is soms heel lastig om een nieuwe serie uit te kiezen om te gaan kijken. Om een beetje te helpen met deze keuze hebben we vier leuke series gevonden op NPO Start en NPO Plus. Het grote voordeel van deze streamingdienst is dat je je geen zorgen hoeft te maken over torenhoge prijzen.

Four Lives



De eerste aanrader is een gloednieuwe serie op NPO Plus. Deze Britse miniserie heette eerst The Barking Murders en gaat dan ook over het waargebeurde verhaal van vier moorden.

In 2014 en 2015 werden vier jongens (Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Jack Taylor en Daniel Whitworth) vermoord door Stephen Port. De serie focust op de moorden en de rechtszaak die volgde.



Wolf Hall



Dit Britse historisch drama op NPO Plus is gebaseerd op de boeken van Hilary Mantel: Wolf Hall en Bring Up the Bodies. De boeken gaan over de groeiende macht van Thomas Cromwell ten tijde van de Engelse koning Henry VIII

De serie focust zich op het leven van Cromwell; van zijn arme jeugd tot zijn succesvolle carrière. Cromwell wordt gespeeld door Mark Rylance, die meerdere prijzen heeft gewonnen, waaronder een Academy Award en drie BAFTA Awards.



Holding



De derde aanrader op NPO Plus is ook gebaseerd op een boek, namelijk de gelijknamige roman van Graham Norton. De Ierse komiek is vooral bekend van zijn eigen praatshow, The Graham Norton Show.

Holding speelt zich af in een klein dorpje in Ierland. De rust is in één klap verstoord als agent PJ Collins ineens menselijke botten vindt. Door deze ontdekking worden langzaam maar zeker alle geheimen van de inwoners ontdekt.



The Thief, his Wife and the Canoe



The Thief, his Wife and the Canoe is gebaseerd NPO Plus is gebaseerd op het memoir van David Leigh, een Britse journalist. De serie is gemaakt en geschreven door Chris Lang en geregisseerd door Richard Laxton.

Hoewel de titel als een soort sprookje klinkt, is het verhaal alles behalve dat. De serie gaat namelijk over de waargebeurde verdwijning van John Darwin. Hij zette zijn eigen dood in scène met een kano-ongeluk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen