search
Deze indrukwekkende scène in 'Band of Brothers' kwam op een opmerkelijke manier tot stand
Series / Specials

Deze indrukwekkende scène in 'Band of Brothers' kwam op een opmerkelijke manier tot stand

Deze locatie in 'Band of Brothers' ziet er ontzettend echt uit, maar is dat eigenlijk niet.

Band of Brothers verscheen inmiddels al meer dan twintig jaar geleden. Verhalen over de iconische serie blijven tot op de dag van vandaag verrassen. Dit feitje van achter de schermen had je waarschijnlijk niet aan zien komen.

Band of Brothers ging in 2001 in première. De serie was een samenwerking tussen Steven Spielberg en Tom Hanks, en groeide uit tot één van de hoogst scorende series ooit gemaakt.

Realistisch


De serie trok iedere week miljoenen kijkers in Amerika en won meerdere prijzen, waaronder zeven Primetime Emmy Awards en een Golden Globe. Band of Brothers werd voornamelijk geprezen om zijn realistische weergave van de Tweede Wereldoorlog.

Deze realistische weergave is een bewonderenswaardige prestatie in een oorlogsserie, want het creëren van de correcte setting kan erg ingewikkeld zijn. Beroemde slagen moesten worden nagebootst. Bovendien werden er hele steden nagebouwd, waaronder Eindhoven.

Winter in de Ardennen


Wat veel mensen echter niet weten, is dat er nog een onderdeel in de serie niet echt was: de Ardennen. De scènes die zich hier afspeelden zijn niet in de echte bossen van de Ardennen opgenomen, maar in een hangar waar het bos werd nagemaakt.



De Slag om de Ardennen (of wel The Battle of the Bulge) vond plaats in de winter van 1944 en 1945. Het bos moest er dus besneeuwd, koud en kaal uitzien. De opnames vonden echter niet in het juiste jaargetijde plaats.

Sneeuw van papier


Er moesten daarom honderden dennenbomen binnengebracht worden in de hangar. Daarnaast werden er ook nog nepbomen gemaakt van glasvezel, karton en schuim. De sneeuw die we zien is gemaakt van papier, zodat deze tijdens de opnames niet zou smelten.

Bekijk Band of Brothers op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Band of Brothers: meer dan twee keer gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen