search
Snoeiharde actieserie met solide 7,7 op de IMDb staat gewoon op Netflix en kijk je in een weekend uit
Series / Specials

Snoeiharde actieserie met solide 7,7 op de IMDb staat gewoon op Netflix en kijk je in een weekend uit

De spannende scifi-serie 'Alice in Borderland' scoort een 7,7 op de IMDb.

Heb je het gevoel dat je alle goede actieseries op Netflix al gezien hebt? Dan hebben we goed nieuws, want er is er een die voor veel mensen nog onbekend is en ook nog eens geweldig scoort: Alice in Borderland.

Het eerste seizoen van de Japanse serie Alice in Borderland verscheen in 2020 en is gebaseerd op de gelijknamige manga. De serie combineert science fiction, actie, thriller en drama. In 2022 kwam het tweede seizoen uit.

Fatale spelletjes


Alice in Borderland gaat over Arisu (Kento Yamazaki), een werkloze gameverslaafde man, die zowel zonder geld als geluk zit. Na een grote blauwe lichtflits bevindt Arisu zich ineens in een vreemde, lege versie van de stad Tokio.

Er is niemand meer over in de stad, behalve hij en twee van zijn vrienden. Om te overleven wordt hij gedwongen om samen met zijn vrienden gevaarlijke spelletjes te spelen, die mogelijk fataal eindigen.

Mysterie ontrafelen


In deze nieuwe wereld waarin niets zeker is ontmoet hij Usagi (Tao Tsuchiya), een jonge vrouw die het spel alleen speelt. Samen gaan ze de missie aan om te ontrafelen wat er precies aan de hand is. Hierbij worden ze geconfronteerd met hun eigen beperkte begrip van wat leven eigenlijk inhoudt.



Alice in Borderland werd goed ontvangen. Op de IMDb krijgt de serie een prima 7,7/10. Volgens Jennifer Ouellette van het tijdschrift Ars Technica doet de serie op momenteen denken aan bekende titels als Ready Player One en Lord of the Flies.

Nieuw seizoen


De serie wordt vooral geprezen om het acteerwerk, de regie en de spectaculaire actiescènes. In september 2023 werd officieel een derde seizoen aangekondigd, wat waarschijnlijk dit jaar nog te zien zal zijn.

Bekijk Alice in Borderland op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij een 7,7 een passende score voor Alice in Borderland?

  • Klopt wel

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Klopt niet, moet hoger zijn

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen