search
De vier beste series van deze week op NPO Start en NPO Plus die je niet mag missen
Series / Specials

De vier beste series van deze week op NPO Start en NPO Plus die je niet mag missen

Vier boeiende series op NPO Start/Plus voor liefhebbers van detective- en komedieseries.

Heb je soms ook moeite met het uitkiezen van een nieuwe serie? Veel grote streamingdiensten hebben een heel groot aanbod, maar soms kan je hierdoor geen goede keuze meer maken. In dit artikel geven we vier leuke kijktips op de Nederlandse NPO Start/ Plus.

Dalgliesh



Deze Britse detectiveserie op NPO Plus is gebaseerd op de boeken van P.D. James. Ze schreef enkele verhalen over de inspecteur Adam Dalgliesh.

Dalgliesh is een inspecteur in Engeland in 1975 en heeft onlangs zijn vrouw en zoon verloren. Hij stort zich op zijn werk en probeert de moeilijkste en meest complexe moordzaken op te lossen.



Vigil



De tweede aanrader op NPO Plus is ook een Britse detectiveserie, gemaakt door Tom Edge. HIj is vooral bekend van zijn werk aan de sitcom Lovesick en de serie The Crown.

In Vigil is iemand dood gevonden aan boord van een onderzeeër. Het is aan inspecteur Amy Silva om deze zaak te onderzoeken, maar dan blijkt dat deze dood veel complexer in elkaar zit dan aanvankelijk gedacht.



Ten minste houdbaar tot



Op NPO Plus zijn ook de beste Nederlandse series te streamen, waaronder Ten minste houdbaar tot. Deze komedieserie is geregisseerd door de bedenker van De Luizenmoeder, Jan Albert de Weerd.

Ten minste houdbaar tot gaat over het koppel Anna en Paul. Hun kinderen gaan bijna het huis uit, maar dan komt Anna in de overgang. Plots zijn hun plannen voor de toekomst niet meer zo realistisch en blijken Anna en Paul allebei iets anders te willen.



Dertigers



Een andere goede Nederlandstalige aanrader op NPO Start is Dertigers. Deze serie is gemaakt door Wim De Smet en heeft ondertussen al vijf seizoenen.

Dertigers gaat over een vriendengroep die allemaal met dezelfde aspecten van hun leven worstelen: werk, de liefde en een gezin. Ondanks dat ze altijd voor elkaar klaarstaan, hangt er een groot geheim in hun midden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen