search
'The Boys'-kijkers woedend: maker Eric Kripke onder vuur vanwege ongepaste grappen
Series / Nieuws

'The Boys'-kijkers woedend: maker Eric Kripke onder vuur vanwege ongepaste grappen

Fans zijn boos op maker van The Boys vanwege ongepaste grappen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen die van series en superhelden houdt, kent ongetwijfeld de grote hitserie The Boys. De serie heeft alles wat je maar kan wensen voor een actieserie: bloederige gevechten, shockerende momenten en grappige humor. De maker heeft met dat laatste altijd al op het randje gezeten, maar nu zijn fans er echt klaar mee.

The Boys is uniek, omdat de serie commentaar durft te leveren op ongemakkelijke onderwerpen. Normaal gesproken kan een serie op deze manier zorgen voor een gezonde discussie, maar volgens fans is maker Eric Kripke met zijn commentaar nu echt een grens overgegaan.

Humor moet leuk blijven


De serie heeft ontelbaar veel grappen over aanranding en deze begonnen al in de pilot. De interactie tussen The Deep en Starlight zetten de toon voor deze grappen en ondertussen zijn er nog veel meer momenten geweest waarop er soortgelijke grappen zijn gemaakt.

Aanranding is een zeer serieus onderwerp en bovendien komen intimidatie en mishandeling in het echte leven nog steeds te vaak voor. The Boys had deze momenten in de serie kunnen gebruiken om commentaar te geven op mishandeling en hier tegenin te gaan. Helaas is er gekozen voor slechte grappen over een pijnlijk onderwerp.

Fans zijn boos


In een recent interview met Variety werd er aan Eric Kripke een vraag gesteld over de kelder van Ted Knight. De maker reageerde als volgt:

"[H]et idee dat Spider-Man naar de Batcave gaat om op een perverse manier gekieteld te worden is gewoon te mooi om te laten liggen. Het spijt me, ik kon dat gewoon niet laten gaan. [...] Het is een prachtige komische opzet waar hij de hele tijd naar [zijn stopwoord] probeert te zoeken."



Laatste druppel


Dit antwoord was de laatste druppel voor fans die het niet eens zijn met de visie van Kripke. Zij vinden dat deze grappen niet meer te verantwoorden zijn en hebben al hun vertrouwen in het vierde seizoen verloren. Kripke heeft tot op het moment van schrijven nog geen commentaar gegeven op de situatie.

The Boys is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: mensen die zeuren over The Boys snappen de serie niet

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen